onsdag 25. november 2015

Sempervivum tectorum, takløk


Den ser så eksotisk ut, men tåler det meste. Den trenger omtrent ikke jord, tåler godt å tørke, men bør ikke bli stående i vann. Takløk kan plantes ute i det meste av landet -  H6.
De første bildene er tatt hos JannePå terrassen har vi laget noen ruter med rullestein og plassert takløk i mellomrommene. Det eneste de har fått,  er litt sand. Har sett store "malerier" med takløk på vegger. Veldig dekorativtNår det er barfrost, er de godt synlige. Har lett i bildearkivet etter bedre vinterbilder, men når man ikke har et godt nok system over bildene ...
Ha det godt! Anne


17 kommentarer:

 1. Så fine de er. Kjenner ikke til takløk fra før☺

  SvarSlett
 2. Beautiful photos of your Sempervivums and Rhodochiton. I have some Sempervivums in pots too, between the stones on the terrace is also very pretty, good idea!

  SvarSlett
 3. Taklöken är en tacksam växt. Jag har min ute i kruka året om.
  Fina bilder
  Ha en bra dag
  Kram Maria

  SvarSlett
 4. So lovely plants, beautiful compos. Have a warm candlelight-time!

  SvarSlett
 5. I love sempervivums. You have beautiful compositions there. November is great time for thinking about plants and cobinations and organizing garden photos.

  SvarSlett
 6. Jeg synes også at takløk er spennende planter! Prøvde noen i feriehagen, men de ble okkupert av maur før rådyrene(?) gnafset dem i seg. Nå har jeg en eller to bittesmå rosetter igjen som det er spennende å lete etter hver år. Det hender nemlig at fugler og dyr flytter litt på dem in løpet av vinteren :)

  SvarSlett
 7. Hei Anne!

  Ja, de er kjempefine! De burde vært mye mer brukt enn de er. De er så fine i fat og lave skåler. Nydelige inspirasjonsbilder!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 8. Ja takløk liker jeg også. Jeg var gidt fornøyd med takløkkrukkene mine i fjor. Jeg forsøkte å overvintre dem ved å sette krukkene i drivhuset, men de døde da våren kom. Kanskje de like godt skulle ha stått ute?

  SvarSlett
 9. Åja...disse er skikkelig tøffe!
  Har også noen,både i potter og i et steinpart..så fine i alle stadier:)
  Fin kveld til deg:)

  SvarSlett
 10. Ja den ser virkelig eksotisk ut. Flotte, inspirerende bilder:)
  God helg:)

  SvarSlett
 11. Taklök är verkligen toppen! Man kan göra så många olika arrangemang med dem. Tack för inspirationen!
  Kram Titti

  SvarSlett
 12. Jeg liker også godt takløk, de er veldig dekorative hele året gjennom, og så tåler de så mye. Jeg har noen i noen veldig små krukker, utrolig at de klarer vinteren.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 13. ..och här är en till som gillar taklök. Tacksamma små skönheter som man kan göra mycket med, bara fantasin som sätter hindren.

  Fina bilder!

  SvarSlett
 14. Fantastiska växter, gillar verkligen taklökana, som små levande konstverk!
  Önskar dig en fin advent!

  SvarSlett
 15. Hei,tenkte plante takløk i et lavt rundt fat,må jeg ha hull i bunnen?��

  SvarSlett
 16. Hei tenkte plante takløk i et lavt rundt fat,må det være hull i bunnen?

  SvarSlett