lørdag 25. januar 2020

Landet-Allium i juniI slutten av mai og utover i juni blomstrer Allium, prydløk. Det er vanvittig deilig å tenke på alt som ligger foran oss. Foran oss ligger juni, derfor går denne reisen til TrädgårdsFägring. Det kan være lurt å sette allium-løkene blant stauder, ikke i forkant av bedene fordi når de blomstrer, har bladene allerede visnet. Det er ikke så fint å se på.


                                               Allium i lav junisol. Klokka er 21.40, 7 juni. Det er rart å tenke på nå.                                                                                  Sola har akkurat gått ned.
Allium og Ranunculus aconitifolius, duppesoleie. Hvis du har den, del den og plant den flere steder. Duppesoleie er en forsommerfavoritt. God januarkveld! Anne


10 kommentarer:

 1. Hei Anne!

  Så mange flotte Allium du har! Juni er en herlig måned, og da er det midtsommer. Nå er det snart februar, og våren ligger foran oss :)
  Ha det godt. Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Allium fikk jeg mine første av for to år siden, det ble flere i fjor og enda flere skal det bli i år. Nå er jeg spent på om noen av de mange som ble små frøspirer i fjor vokser til og blomstrer etter hvert. Duppesoleie står på ønskelisten min. Ha en fin søndag, klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
 3. Hej Anne!
  Har inte riktigt lyckats med Allium, men de senaste lökarna,från Peter Nyssen blev så fina.
  Du har många, de är vackra.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 4. Så fint du har mixat vad som ser ut som olika lila toner, gissar det är olika sorter. Oavsett - det var snyggt. Jag älskar den dubbla ranunculusen men den har inte trivts så bra det sista. Får nog göra en räddningsinsats till våren...

  Kram, Carina

  SvarSlett
 5. Allium er små smukke, både i form og farver - i mod- og medlys. :) Skønne fotos. Tak for dem.

  SvarSlett
 6. Smukke allium i forskellige belysninger. De hvide ranunculus er smukke sammen med allium, og det ser ud til, at de dækker fint over de visne alliumblade.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 7. Alliumlandet är ett drömmarnas land, som fyllt av sagoväsen. Hoppas verkligen att det blir lika fin blomning i år, för dina bilder är ljuvliga att se.

  SvarSlett
 8. Hei Anne.
  Flotte bilder. Allium er også flotte når de er ferdig blomstret.
  God mandag.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 9. Hei Anne!
  Allium er bare så vakkert. Jeg er så glad for at den kan vokse hos meg også. Så mange nydelige bilder!
  He en fin kveld,
  Lena

  SvarSlett
 10. Fina bilder från förra sommaren - snart är vi där. Har i år fyllt på med flera Allium i olika storlekar. Fick också plocka fram bilder från våren som varit.

  SvarSlett