tirsdag 12. november 2019

Noe er forferdelig galt


Jeg pleier å høre på et program som heter Røverradion på NRK P2. Det er et program  som er laget av innsatte i norske fengsler. Det er spennende og noen ganger veldig krevende å høre på.
 Søndag 3.11 handla det om følelser. "Store gutter gråter ikke, eller?" Følelser som bokstavelig talt blir sperra inne. Fanger som lever i total isolasjon i dager og uker. De er totalt overlatt til egne tanker. Snakker bare med seg selv, og gir seg selv mange jævlige svar. Ingen selvødeleggende ord møter motstand hos andre. En time i døgnet i luftegården alene. Vet ikke hva klokka er og får ikke høre på musikk. All sosial kontakt blir tatt fra dem. Dette er tortur.
 Lenker til en atikkel i  VG: FNs torturkomité: For mye isolasjon i norske fengseler   

Hvorfor behandler vi mennesker slik? Hva vil vi oppnå? Det kan jeg ikke fatte og begripe.





















































En liten vri på Shakespeare: Something is rotten in the state of Norway.
Legger ved to lenker: Bruken av isolasjon i norske fengsler...og Isolasjon i skandinaviske fengsler


7 kommentarer:

 1. Hei Anne!

  Flott innlegg om det råtne som er i landet vårt. Jeg har lest artikkelen fra vg før, men fint å bli påminnet om dette. Det er rett og slett tortur de bedriver, og dette har vi hatt lenge. Jens Bjørneboe skrev mye om dette en gang på 60 tallet( Den onde hyrde). Det er dessverre ikke blitt noe bedre siden den gangen.
  Det er rett og slett en skam at det ikke blir slutt på dette!
  Ha det godt! Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Hej Anne!

  En klok fråga du ställer; vad vill man uppnå? Samhället skall inte utöva hämnd, det heter kriminalvård men när jag läser ditt inlägg är det omöjligt att förstå vad vården består av. Däremot ligger det nära till hands att tolka denna behandling som just hämnd.

  Bra inlägg Anne!

  Kram!

  SvarSlett
 3. Hei Anne

  En vigtig problemstilling.
  Isolationsfængsling er ofte svært at begrunde rationelt
  Samfundets reaktion på det man har forbudt må aldrig være større end selve forbrydelsen.

  Ha en dejlig uge

  SvarSlett
 4. Jeg syns det stadig kommer fram flere og flere rare ting som vårt land bedriver med, et menneskesyn som er helt hinsides. Håper at fokus kan få til endringer. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 5. Egentligen är det väl vård som ska bedrivas men man sysslar med nedbrytning. Läste några ord som en fotograf skrev - den sämsta komplimangen, kommentaren om hans bilder... ..bilden är fin jag blir inte bättre än så här. En fri människa som inte kan vara nöjd med sig själv. Tänk då hur otroligt hopplöst det måste bli i situationen du beskriver. Det klingar i huvet - undrar om inte även Sverige fått kritik för långa isoleringar.. ..och ibland av väldigt unga människor.

  Kram, Carina

  SvarSlett
 6. The actual service provider provides a great intercontinental popularity, though the panel will take pleasure in ones suggestions about this particular. https://imgur.com/a/NYwX3kl http://b9wtox9y4a.dip.jp http://ihgzfn1mqx.dip.jp https://imgur.com/a/p6firQb https://imgur.com/a/wtFBAlN https://imgur.com/a/mMGbR65 https://imgur.com/a/gk62lMf

  SvarSlett