lørdag 9. november 2019

Eksotisk hage og rødt og grønt


I dag har det vært første innedag på jeg vet ikke hvor lenge. Jeg har rensa og sortert frø fra hagen i timer. Og da er det lett å begynne å drømme. I midten av juni bæres stueplantene ut i et hjørne av hagen. I midten av september bæres de inn igjen.
I år har jeg tatt stiklinger av Flittig Lise. Så langt ser det lovende ut.


Det har i grunnen vært ganske deilig å være inne i dag. I morgen blir vi ferdig i hagen. Skal nok rense flere staudebed, men det tar jeg som det kommer. Det blir enten nå før jul eller til våren.
Lenker til TrädgårdsFägring. God kveld! Anne11 kommentarer:

 1. Hei Anne

  Super at være klar til vinteren. Man kan ikke tage vejret for givet. Og prognoserne for bare den næste uge er meget usikre. Det kan gå alle veje...
  Flotte billeder fra sommerhaven!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlett
 2. Hej Anne!
  Idag är det ett tunt vitt snötäcke i trädgården, skönt att få se dina färggranna bilder från trädgården. Ser fint ut. Ha en fin söndag.
  /Marika

  SvarSlett
 3. Hei Anne!

  Jeg har camellia ute om sommeren, men ellers bor stueplantene inne her. Men hadde jeg hatt mere skygge hadde jeg nok satt ut flere. Her er det for mye sol til at de vil trives ute. Din fredslilje ser veldig flott ut.

  Ha det godt! Klem, Marit

  SvarSlett
 4. Så vakre bilder. Ja, det er spennende med hage. Jeg har en dråpe som står ute hele året og det er alltid så fint å se den spire igjen i våren. Her kom det litt snø og dekket alt. Det er så vakkert! Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 5. Det er dejligt at være så langt med efterårsarbejdet, at vinteren kan komme, uden at det giver panik. Den store flittiglise er flot, og den står godt i stativet.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 6. Flittig lise er en fin plante :-)
  Her blir det rydding i bedet først til våren.Trenger den beskyttelsen de visne plantene gir :-)

  SvarSlett
 7. Ja, er det ikke rart, vi har ikke før båret inn de siste som skal til overvintring, så begynner vi å tenke ny sesong:)
  Jeg fikk så vidt inn pelargoniaen før snøen lavet ned her hos oss.
  Takk for hyggelig hilsen hos meg, så dukker jeg plutselig opp igjen:)

  SvarSlett
 8. Härligt det låter att du är ute så mycket i trädgården, men innedagar behövs dom med ibland:).
  Jag har så "svårt" att komma mig för att gå ut i trädgården nu på senhösten, motivationen är helt borta:). Jag har inte ens fått in mina dahliakrukor ännu... Man undrar ju hur svårt det kan vara att bara bära in krukorna i garaget..;).
  Nu gav du mig inspiration till att ta tag i detta.
  Ha en fin kväll
  Kram Maria

  SvarSlett
 9. Hei Anne.
  Jeg ryddet mye i bedene før men gjør ikke det lengre. Nå får mesteparten stå til våren.
  Fint med rødt. Flittiglise er jo bare nydelig.
  God uke.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 10. Härligt att rensa frön men framförallt duktigt att plocka egna. Det är jag dålig på... Däremot fick jag ett bra erbjudande så jag har beställt fröer för att ta upp årets färgtema även nästa säsong. Och därför ska jag hålla liv i en del av sommarväxterna i krukor. Verbena brukar överleva bra tex. Men visst är det en skön känsla att kunna landa i - färdig :)

  Kram, Carina

  SvarSlett
 11. Så vackert med rött och grönt, komplementfärgerna. Jag måste tillstå att jag är dålig att ta vara på frön. Litet luktärtsfrön har jag ment det är allt. Ha det skönt i helgen.

  SvarSlett