søndag 27. mai 2018

Humle og løvemunn
Det er spennende å følge med på hvordan humla åpner munnen/gapet til løven,                                           og forsvinner inn.                                       
Seint i går kveld begynte vi på kjøkkenhagen. På dagen er det umulig å holde på. Jeg vet ikke hvor mange varmegrader det er i sola. Vi har fått planta bondebønner, purre og mais.
I fjor delte jeg duppesoleie. To stykker fikk en finere plass. To stykker ble stående i plastpotter i vinter. Det klarte de bra. De blomstrer.
            Disse tagetesene har jeg forventninger til. Har aldri prøvd 'Strawberry Blond'. Lindehekken etter rådyrenes herjinger i vinter. Har aldri likt oppstamma planter, men bør kanskje begynne. For nå har vi mange av dem.
                                                          I farta...

                                                    nesten borte vekk.

Deler på Trädgårdsfägring. I dette landet har vi vekslende vær. Det er både og. Jeg er glad vi har brønn og slipper vanningsrestriksjoner.
God sommernatt! Anne


10 kommentarer:

 1. Så artige bilder av humla:-)
  Rådyrene tar dessverre sjelden hensyn til hva hageeieren måtte mene når de "beskjærer". Vi har også noen trær og busker med litt besynnerlig form etter at de har vært i farten.
  Ønsker deg en fin ny uke i hagen!
  Klem Nora

  SvarSlett
 2. Hei Anne.
  Artig med humlen. Her har vi vanningsrestruksjoner. Ikke så lett det der. Nå kan vi trenge litt regn. Spennende med tagetes. God uke.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Hej Anne!
  Härliga bilder på humlan. Får vara glad att rådjuren bara ätit några alunrot och en murgröna. Det är värre med en häck. Det fortsätter med det varma vädret här också.
  Vi får hoppas på lite regn.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 4. Flotte løvemunn du har i blomst.
  Mine henger noe etter, men de kommer i år også:)
  Fine grønnsaker du har plantet.
  Jeg har også brukt kveldene til planting, altfor varmt på dagen...og nå fikk vi litt regn i kveld som passet veldig bra:)

  SvarSlett
 5. Så spennende å se hvordan humlen kommer seg inn. Ikke verst at den får plass :-)

  SvarSlett
 6. Jeg kan godt se, at rådyrene har lagt grunden til en stammehæk. Det er nok lettest at holde af rådyrene, når man ikke har dem i haven. Jeg har en del små planter, der står og venter på at blive plantet ud i havens bede, men det er både for varmt og for tørt. Det er nok klogt at gøre det om aftenen.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 7. Så nydelige bilder. Kos deg i forsommeren!

  SvarSlett
 8. Får håpe humlen fant noe godt og kom seg ut igjen...
  Løvemunner er herlige sommerblomster jeg må ha hvert år!
  Artig bruk av gammel ølkasse.

  SvarSlett
 9. Helt utrolig varmt. Utrolig å sitte på verandaen i 26 varmegrader kl 21 på kvelden. ♡

  SvarSlett