mandag 27. februar 2017

Tagetes 'Burning Embers' og 'Red Gem'


Har såvidt begynt å så. Det står flere potter på trappa med stauder som skal ha kuldebehandling for å spire. Det skumle med å så tidlig, er at plantene blir altfor store før de kan plantes ut. Jeg har brent meg på det flere ganger.
I fjor høst samla jeg masse frø av tagetes. Vi har dem i krukker og i kjøkkenhagen. Tagetesfrø spirer veldig fort. Sår dem i midten/slutten av mars. Kanskje enda seinere.                                                                   

Noe jeg skal ha mye mer av er blått og oransje. I bakgrunnen kan man skimte tagetes.

Mais, blomkarse og tagetes  'Burning Embers'. Skjønner godt at den heter fløyelsbblomst. Ha det godt! Anne18 kommentarer:

 1. Tagetes er utrolig flotte, og jeg er enig i at sammen med blå blomster er de virkelig et syn. Fine bilder! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
 2. Hei Anne!

  Flotte farger i sammen med blått! Fløyelsblomst er er fint navn på de, ja, og vakre bilder.

  Ha det godt.

  Klem, Marit

  SvarSlett
 3. Hei Anne! Så nydelige farger på tagetes. Jeg har også sådd tagetes - også i et forsøk på å holde lusa unna både i planterommet og i drivhuset. Får se om det virker. Prøver også med selvhøstede frø i år. Spennende!I mitt tilfelle er det helt sikker altfor tidlig, men som sagt, det er lusa jeg ønsker å bekjempe.
  Ha ei fin uke!
  Lena

  SvarSlett
 4. Hei, Tagetes er så nydelige! Og de passer veldig godt sammen med blått. Ha en fin ny uke Anne.

  SvarSlett
 5. Hei. Tagetes er nydelig. Ikke rart den blir kalt for fløyelsblomst. Svigerfar var veldig glad i den. Han hadde et stort bed bare med den. Det var flott. Ha det godt.

  SvarSlett
 6. Lycka till med sådderna. Jag har börjat gilla tagetes mer och mer. Den finns ju i så många olika färger och former nu mera.
  Jättefina inspirerande bilder
  Kram Maria

  SvarSlett
 7. Tagetes er en flott og takknemlig plante, med nydelige fløyelsmyke blomster! Ja, dette med å så for tidlig er en erfaring jeg også deler, og har vanskelig for å kaste spirer som er til overs......Med liten plass og kanskje litt ugunstige forhold bør en vel helst vente til det blir lysere ute. De blir også fort veldig store. Ja, det brenner jeg meg på hvert år :)

  SvarSlett
 8. Men det er veldig vanskelig å ikke så nå. ;-) Dessuten statser jeg på at våren kommer tidlig i år. ;-)

  SvarSlett
 9. Men det er veldig vanskelig å ikke så nå. ;-) Dessuten statser jeg på at våren kommer tidlig i år. ;-)

  SvarSlett
 10. Jeg har en tagetes som ligner din Burning Embers meget. Jeg har stjålet frø i Huseby parkens køkkenhave for flere år siden, og derfor hedder den hos mig Huseby Tagetes. Det er en høj og busket fløjlsblomst, som virkelig fylder noget. Du kan se den på min blog d. 2. sept. 2015.
  Tak fordi du (måske) har givet mig det rigtige navn!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
 11. Ja, bladene på tagetes er veldig fløyelsaktige :-)

  SvarSlett
 12. Heisan. Jeg har alltid hatt et litt ambvivalent forhold til tagaetes på grunn av lukt og enkelte guloransje farger. Men de du planter var kjempeflotte. De kunne jeg godt tenke meg å ha i hagen selv- og de passet jo godt sammen med lavendelblått og sølvfarget bladverk!

  SvarSlett
 13. Hej Anne!
  Jag väntar också med mina sådder, har inte någon bra plats inomhus för allt som börjar gro. Klockranka har jag sått inne, och de gror och växer som bara den.
  Resten står ute i snön. Fina färger på dina tagetes.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 14. Ja, jeg sår også tagetesene mine på den tiden. De er så flotte. :) Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 15. Hei! Enig i at blått og oransje er flott! Tagetes har jeg vel prøvd meg på bare en sesong, men sneglene i feriehagen er altfor glade i småplantene, så da har jeg heller fokusert på noe med bedre odds for å lykkes :)

  SvarSlett
 16. Så herlige fargebomber!! Inspirerende å lese om såingen din. Jeg er så smått i gang, men mars er den store såmåneden:) Flotte bilder!

  SvarSlett
 17. Flotte tagetes. Det er veldig fint med blått og oransje. Jeg også strever med å så til riktig tid.

  SvarSlett
 18. Ja disse skal såes i år også! Jeg hadde de små i kjøkkenkassene i fjor og det ble svært vellykket:) Skal gjøre det i år også. Blått samnen med oransje er knall!

  SvarSlett