tirsdag 1. november 2016

Oktober ribber naturen


Vi har ribba fuchsiaen for blader og blomster. Jeg synes det er brutalt, men jeg vet at de klarer det veldig godt. Det er vanskelige er å bestemme når det skal skje. Vi vil ha dem så lenge som mulig ute, men når frostnettene kommer og vi må dekke dem med pledd, er det klart for å få dem inn.  Vi er så heldig å ha en stor, mørk og frostfri kjeller. Her kommer de første frostnettene ofte i begynnelsen av oktober.Teppene blir veldig tunge av fuktighet i løpet av natta. Her til tørk.
Sekketralle et must hvis vi skal dra på krukker frem og tilbake. Anbefales for ryggen.Har steiner i krukkene for at de ikke skal velte i vinden. Fuchsiane begynner å bli store.Det ser veldig stusselig ut, men vi slår til neste år.De minste blir plassert i murerbøtter. Det er lettere å ha kontroll på at de ikke tørker ut.
                                Ha det godt  i novemberkveldene! Anne


12 kommentarer:

 1. Litt vemodig når det må pakkes vekk, men så fint at man kan ta det fram igjen år etter år. Min mamma har massevis av dette slaget. Har du spist fruktene da? De er jo så søte og gode i høsten.Her har det blåst godt i natt og regnet, så bakken er full av løv. Vakkert det også. I dag skal jeg få feid sammen en del, og kanskje rake litt også. Det ser ut til å bli litt sol. Nå kommer kulde, og mulig litt snø mot helga, og da er det så godt å ha gjort unna det meste der ute. Nå er det tid for pledd, puter, stearinlys, skinnfeller og kakao. Ha en vakker høstdag!

  SvarSlett
 2. Imponerende fuchsiatrær! Det er litt trist å måtte ta de inn, men slik er det, bare. Foreløpig har jeg rett og slett kastet min, men den var ikke slik stor og fin. Sekketralle er et must! Ha det bra :)

  SvarSlett
 3. Hej Anne!
  Stora fina Fuchsior du har, och många olika sorter. Så bra att ha en vinterförvaringsplats. Har min Agapanthus kvar som jag tänkte försöka att förvara i växthuset.Resten är undanplockat. Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 4. Det har vært mange frostnetter her allerede.
  Smart med sekketralle :-)

  SvarSlett
 5. Ja,nå har høsten begynt å stramme grepet. Jeg var ute i femtiden, med for til sauene, og det var faktisk veldig kaldt ute. Her har vi kun to ganger i høst sett litt rim på bakken, og er sånn sett ganske bortskjemt på mildt klima!Så store flotte Fuksia du har! Herlige bilder fra hagen din! Ha en fin uke!

  SvarSlett
 6. Så vackra fuchsior! Brukar ha svårt att övervintra dem... Får se om jag lyckas iår!

  SvarSlett
 7. Hei! Artig å se bilder fra innhøstingen og ikke bare når planter er på sitt vakreste. Vår og høstsjauing blir noen ganger vel omstendig, men er jo en viktig del av hagesesongen. Supert tips med stein i krukker for å unngå velt, det skal jeg huske!

  SvarSlett
 8. Flott å ta vare på plantene gjennom vinteren. Vi må antagelig også gå til anskaffelse av ei sekketralle, for det er som du sier, det blir tungt etter hvert. Ha det godt. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 9. Ja, det er trist når planter i full blomst må inn. Her er pelargoniaene tatt inn, men de får stå og blomstre i en trapp inne litt lenger, fuksiaen står i drivhuset og noen ute, litt til. Jeg ribber ikke, men klippe litt ned for å få plass etter hvert. Ha en fin helg, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 10. De blir liksom gamle kjente disse kjøre plantene man gjør så mye for. Ha en strålende helg!

  SvarSlett
 11. Ja sånn er det. Jeg tok inn siste urnen med verbena i går.
  Min mor pleide å ha mange flotte tårer før, men kan ikke huske hun ribbet dem før de havnet i kjelleren på høsten.
  Dine er jo kjempeflotte! Som busker. Og kjempelurt med sekketralle.
  Riktig god helg!

  SvarSlett