onsdag 26. september 2012

En stor, flott plante!


                                     Eupatorium purpureum / hjortetrøst

Hjortetrøst har ikke blitt så stor her i hagen. Den ble plantet i fjor sommer, men har begynt å vise seg. Jeg tror den kanskje står for skyggefullt og bør flyttes, men det får skje til neste år. Fordi den blir så høy (150-250 cm) og brei, bør den nok få ganske stor plass. Herdig er den også, H6-H7. Den er fin som solitær eller kanskje som en hekk!                          

                                               Parken ved Lørenskog rådhus.
             Sammen med prydgress i UMB- parken på Ås. Kanskje den er på høstsalg!

10 kommentarer:

 1. Dette er ei nydelig plante. Den ruvar litt men det likar eg. Har ikkje hatt denne så no på plantesalg fann eg den og den er koma i jorda. Går nok nokre år før den viser seg i si fulle prakt. Men verd å vente på.
  Ha ein finfin kveld.

  SvarSlett
 2. Ei flott plante! har kjøpt en i år og skjønner jeg må smøre meg med tålmodighet. Jeg liker høye planter. Spørs om vi får besøk av hjort da?

  SvarSlett
 3. Å, jag skaffade en planta för ett tag sedan och nästa år hoppas jag få se den i sin fulla prakt! Jag tycker färgen och höjden är så vacker! Intressant tanke att använda den som häck :-) Hälsningar Maria

  SvarSlett
 4. Hjorterøst er en flott staude, og den bør vel finnes i alle hager :) Fint med noe som blomstrer sent. Man hvorfor heter den hjortetrøst, tror du? Er det fordi hjorten trøster seg med den? Da blir den i alle fall spist her i gården :(
  Takk for koselig kommentar på bloggen min forresten! Den stjernelignende georginen (gul)er sådd fra en mix kjøpt på Impecta.se. og den heter Dahlia hortensis `Fantasia`! Anbefales, for her kommer mange forskjellige både i farge og fasong! De spirer også veldig lett!

  SvarSlett
 5. Hei,jeg vet ikke hvorfor den heter hjortetrøst, skal prøve å finne det ut. Det er morsomtå vite bakgrunnen for hvorfor planter heter det de heter. Den frømixen skal jeg prøve. Har allerede merket den av i katalogen. Takk!

  SvarSlett
 6. Hei!
  Takk for koselig kommentar hos meg! Champix får du på resept av fastlegen. Absolutt verd å prøve om du vurderer å slutte!!
  Ha en fin helg:)
  Heleneklem

  SvarSlett
 7. Nydelig plante som jeg også prøvde som hekk, men den ble for "pistrete" for meg. Nå står den som solitær ved enden av en rosehekk. Satset på roser i steden for.

  SvarSlett
 8. Den er så fin ,hekk ja jeg var med en venninne på plantesalg i sommer som skulle ha hekk. Vi endte opp med 40 hjortetøst som kostet 20 kr stykke ,,billig hekk,, og jeg gleder meg til sommeren for å se resultatet.

  Fine bilder , ha en fin søndag.

  Maritklem.

  SvarSlett
 9. Så flott staude!
  Lurere på korleis den hadde klart seg hos kor det kan blåse ganske så friskt.

  SvarSlett
 10. Tusen takk for hyggelige kommentarer.

  SvarSlett