mandag 3. september 2012

Afrikas lilje


Det er vemodig at det alt er blitt september. Tida går så fort! Særlig sommeren. Synes ikke det er lenge siden vi bar ut krukkene med Agaphantus fra kjelleren. Og det er ikke så lenge til turen tilbake... Men det er NÅ de blomstrer og det er nå man må nyte. De siste dagene har vært reine sommeren med sol og varmt vær - deilig!
                                                   Ha en fortsatt god sommer!

7 kommentarer:

 1. Nydelige agaphantus i fine krukker! Pusen er også fin.
  Ja, sommeren går fort. Får håpe finværet og varmen varer en stund. Ser fortsatt veldig flott ut hos dere selv om det er blitt september, og sikkert ennå bedre "live" ;-)

  SvarSlett
 2. Så mange vakre afrikas blå liljer. Jeg elsker disse og skal for første gang oppbevare de innendørs i år. Noen tips til meg som ikke bor på gård? I underetg.har jeg et lite rom uten vindu hvor jeg har tenkt å innstallere lys i år. Rommet holder ca 5-8gr.vinterstid avhengig av utetemp. Kan liljene stå i sine potter? Hva med vanning? Ønsker en fin kveld. Har lagt meg til hos deg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marianne! Jeg lar agaphantusene stå i krukkene sine, og vanner bare når de virker ganske tørre. Fordi det er mørkt i kjellern, visner de ned og trenger lite vann. Om høsten når jeg tar dem inn, er de ganske våte så den fuktigheten kan holde ganske lenge. Har du tenkt å bruke vekstlys? Hvis du skal ha det, må de ha mer vann. Vekstlys avgir varme og det kan føre til at de blomstrer ganske tidlig om våren. I vinter hadde jeg 3 stk. i plastpotter ( kjøpte dem om høsten) i vinduet på soverommet. De klarte seg ok, men ulempen var at de blomstra i april og har ikke blomstra i sommer. Så det jeg har best erfaring med, er et forholdsvis kaldt ca.5 grader og mørkt rom. Man må bare prøve seg fram. Lykke til! Så hyggelig at du har lagt deg som følger

   Slett
  2. Hei igjen! Prøvde å legge en kommentar på bloggen din, men klaret dessverre ikke å bevise at jeg ikke er en robot!

   Slett
 3. Så vackert, de har en speciell blå färg som är så fin i detta lite svala höstvädret!

  SvarSlett
 4. Vakker Afrikas blå lilje:)
  Sommer den ene dagen og høst den andre...ja det er september:))

  SvarSlett
 5. Det oser sommer av disse bildene:-) Afrikas lilje er en nydelig plante som blomstrer lenge.

  SvarSlett