tirsdag 24. oktober 2023

Oktober, rett før frosten


Fram til 8 oktober var det ikke frost, men da kom den. Før og etter frost er nesten den største forandringen i hagen. Sommeren forsvinner på en natt. 

                          Så plutselig er det slutt! Neste episode kommer snart... Ha det godt! Anne


9 kommentarer:

 1. Hei Anne

  Ja, det er en utrolig stor endring i hagen når frosten kommer. Her har det kun vært lett frost tre ganger, men det kom litt snø på lørdag som forsvant igjen. Sommeren 2023 er definitivt over. Så flotte blodbeger du hadde i sommer. Mine ble også veldig store i år.
  Ha det godt! Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Hej Anne!
  Ja det blir en helt annan trädgård efter frosten. Du har så många fina växter. Färgglada bilder och den med gräset är så fin. Klockrankan är fin, jag har slutat så dem, då det inte riktigt lyckas. Jätteverbenan blev fin, tror jag skall så flera till nästa år. Det finns så mycket fint som man vill ha. Men det dröjer ett tag, och ändå tycker jag att tiden rusar iväg.
  Ha det gott /Kram Marika

  SvarSlett
 3. Jeg frykter alltid den første frosten. Etter den kommer ofte en lang mildværsperiode, men da er det jo for seint for de frostvare. Vi har hatt 0 og ned i 2 minus et par netter, men det var ikke nok til å ta knekken på alt. Vakker blomstring hos deg før frosten!
  /Irene

  SvarSlett
 4. Du har taget en smuk afsked med sommeren med dine billeder her, hvor lyset og stemningen stadig er let og mild. Her er ingen frost endnu, men efteråret er godt på vej alligevel. Håber du har haft en dejlig sommer!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
 5. Så vakkert som alltid hos deg. Nå kommer snart kulda og da er det bare å glede seg til neste sommer. Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 6. Det er flotte billeder af din have inden vinteren for alvor sætter ind.

  SvarSlett
 7. Hei Anne!
  Så flott før frosten kom! Nydelig blomstring og farger!
  Store skiftninger i oktober.
  God helg!

  SvarSlett
 8. Der er en modenhed over efterårshaven indtil frosten kommer. Blomsterne har nået deres fulde højde, og blomsternes farver bliver så intense, nærmest lysende, når solens lave stråler rammer dem. Klokkeranke og blodbæger prøver at erobre vinduerne. Billedet af de hvide aks mellem træstammerne er så flot.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 9. Nydelige farger. Ja, en må vel innse at det virkelig er høst, færre og færre blomster og jeg har tatt inn de fleste av overvintringsplantene, selv her. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett