søndag 18. februar 2018

Thuja og rådyr


Vinteren tar på. Det snør og det snør. I dag har det vært en ny dag med våt og tung snø. Det er ikke bare vi som har fått mer enn nok av vinteren. I skogen er det  lite mat. Blåbærlyngen er for lengst dekket av snøen. Da er tujaen en redning  for rådyr. De er planta for å gi le mot nordavinden. Nå begynner det å bli ganske luftig!
Problemet med tuja er at de ikke bryter nytt på gamle greiner. Så noe må gjøres før alt det grønne er borte.


Rådyrene har oppdaget foringsplassen til fuglene.                           Vi har kjøpt mange meter med strie. Så langt ser det ut som det virker.
                            Krysser fingre!
Hvitt papir bak plantene i vinduet. Papiret reflekter lyset tilbake til plantene. Det er morsomt å se hvor effektfullt det er. Det er kanskje ikke så vakkert.

                           Her står oliventreet bak papiret.  Treet har klart innelivet veldig bra så langt.                                      Forskjellige Amaryllis har blomstra snart i tre måneder.
                            Kirsebærgreiner som ble tatt inn forrige uke.Så deilig det hadde vært med noen soldager og snøsmelting. I hvert fall har dagen økt betraktelig.
Ha det godt! Anne


8 kommentarer:

 1. Hej Anne!

  Ja, nu äter rådjuren det mesta eftersom ni fått så mycket snö så det är ont om mat. Jag har också levt i den tron att betade tujor inte bryter nytt men för ett antal år sedan när vi också hade massor av snö blev grannens tujor nerbetade precis som på dina bilder. Grannarna är inga trädgårdsmänniskor så de lät tujorna vara och idag när vi åkte förbi där noterade jag hur de vuxit ut igen och var hur gröna och fina som helst.

  Det finns hopp!

  Kram!

  SvarSlett
 2. Wow har din amaryllis blommat i tre månader, det var inte dåligt! Hoppas du finner ut en lösning för din thujahäck. Jag längtar efter vår och sol, här har vi fått mer snö idag. Vi har inte lika mycket som er men är trött på det ändå:)
  Kram och ha en ny fin vecka

  SvarSlett
 3. Hei Anne

  De er sultne rådyrene for det ser ikke ud til at sneen kan bære dem - så de synker i?
  Men det er jo irritrende at det er netop thuja hækken det går ud over, har de ikke "beskåret" for hårdt vil hækken kunne komme fint igen efter et par år, tror jeg bestemt:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
 4. Men så tråkigt! Jag har haft en fundering om att plantera en hög häck som viltskydd. Det verkar inte vara en bra lösning. Förhoppningsvis så bryter den igen.

  Smart sätt att öka ljuset och väldigt energisnålt :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 5. Hei Anne!

  Rådyr spiser thuja, og det er vel nødmat for de når de ikke finner noe annet. Thuja er giftige, men de ser ikke ut til å dø av det. Jeg har ikke sett noen her, men hører de om natten. Hos deg er det lite snø i forhold til her, men en blir like lei den for det. Smart å reflektere lyset!
  Klem, Marit

  SvarSlett
 6. Hei Anne!
  Fy søren håper dere greier å redde thujaene! Det er jo så viktig med le for vinden for våre sarte planter. Og det har vel tatt noen år for de å vokse seg såpass høye.
  Ha ei fin uke,
  Lena

  SvarSlett
 7. Oj, rådyrene har vikelig kost seg! Ikke godt å vite hva en skal gjøre med de thujaene som har blitt luftig.

  SvarSlett
 8. Hej Anne!
  Det var inte trevligt med Thujorna, trodde inte de lockade rådjuren. Vi har inte alls så mycket snö, men det får gärna bli vår nu. Har också några knoppar kvar på två av mina Amaryllis. Vi har soligt och fint idag, så det ser helt ok ut därute.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett