onsdag 2. november 2022

Calendula officinalis - ringblomster i november


Ringblomster er den blomsten jeg ikke kan unnvære.
Jeg sår dem til ulike tider for å få en lang blomstring. Nå dropper jeg frø rundt omkring - så spirer de tidlig til våren.
Bildet under er tatt i går ettermiddag rett etter kl. 4. Regn og vintertid gjør susen.















                                                                                        Ha det godt! Anne


8 kommentarer:

  1. Hej Anne!
    Det lyser om ringblommorna, så fina. En vacker gul färg. Har inte lyckats med ringblommorna, de senaste gångerna jag har sått dem. Kanske skall jag göra ett nytt försök. De är fina.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvarSlett
  2. Hei Anne.
    De er så fine! Mine ble det ikke noe av i år - jeg sådde for sent. Jeg får de ikke til å spire omvåren hvis jeg sår ute nå. Frøene råtner antakelig.
    Ha det godt,
    Lena

    SvarSlett
  3. Det er dejlige blomster, og de blomstrer tilsyneladende året rundt hvis ikke der er frost. Jeg plukkede engang morgenfruer juleaften:-) Smart at så dem lidt efterhånden, så du har dem i længere tid!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
  4. Stemningsfulle bilder. Tror faktisk jeg sådde ringblomster i år, men har bare så vidt sett en, må huske å gå ut og lete etter frø i morgen, men det skal vel noe til. Jeg må huske å slutte og sette småplanter der de kommer til å bli kvalt. :D Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
  5. Jeg skal så ringblomster neste år, jeg har begynt med såpekoking og lotionlaging. Da har ringblomst en veldig gode egenskaper.

    SvarSlett
  6. Ringblomster - eller morgenfruer, som de hedder på dansk - lyser så dejligt op. Her i haven er de velkomne, når de sår sig selv. Det er en fin opstilling du har på det øverste billede.

    Hilsen Elna

    SvarSlett
  7. De är fina och tacksamma! Här lyckas de bäst som har självsått sig. Mina sådder går betydligt sämre så nu får de sköta sig själva.

    Ha det gott! Carina

    SvarSlett