onsdag 24. november 2021

Heuchera, alunrot


Det er morsomt å se hvor populær alunrot har blitt. Hva er det som gjør at så mange skaffer seg mange forskjellige, og blir samlere, inkludert meg selv? En hovedgrunn tror jeg er at det er så mange forskjellige med vakkert bladverk.


                                                                  'Ginger Ale'


                                                                 'Rex Red'


                                                                'Rex Lime'


                                                                 'Caramel'


                                                            'Black Berry Chrisp'


                                                          'Paprika'


                                                          'Caramel'


                                                              'Marmelade'


Det som er så fint med alunrot, er at de beholder bladfargen. Jeg har planta dem i skygge/halvskygge og det ser det ut som de trives med. Bildene er fra siste uke.

Ha det godt! Anne


 

8 kommentarer:

 1. Hei Anne!
  Jeg har hatt dilla på heuchera siden jeg kjøpte mine første navnesorter i 2006. Siden den gangen har det kommet veldig mange nye navnesorter. Jeg ser at du har mange av de samme som jeg har, men mine blir dyrket i full sol og får da lysere farge. De tåler både sol og skygge, og det er jo helt supert.
  Ha det godt! Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Hej Anne!
  Jag har haft dem länge i min trädgård, de senaste åren har det blivit fler färger att välja på. Jag tycker mycket om dem, och en sak till inte bara färgerna, vissa blommar så vackert, och så är de tåliga. En vinter då det var bart, frös några, annars har de klarat sig bra.
  Det blir nog fler av dem.
  Ha en trevlig helg /Kram, Marika

  SvarSlett
 3. Dejlige billeder af alle dine forskellige alunrod!
  Da jeg var barn havde mine forældre en lang række af de oprindelige alunrod med grønne blade og røde blomster langs en indkørsel, og de var meget holdbare, altid pæne at se på. De nye sorter er ikke alle så robuste, men de der overlever gør det godt og trives, som du siger, fint i skyggen. Du har et vældigt stort udvalg, så de har det nok rigtig godt i din have, og de er jo pæne året rundt.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
 4. Du har vackra alunrötter. Ja varför blev de populära? Jag tänker att bladen i olika färger skapar en fin kontrast mot mycket annat. Fina färger och ofta utan att behöva blomma.

  Kram, Carina

  SvarSlett
 5. Nydelige! Ja, helt supre! Jeg fikk dilla for mange år siden. Den første jeg forelsket meg i het 'Licorice'. Ble veldig lei meg da den gikk ut.
  God helg!
  /Irene

  SvarSlett
 6. Ja helt plötsligt så var alunroten otroligt populär! Men den är ju tacksam och så alla dessa härliga bladfärger den har...jodå, jag har nog ex antal stycken :)
  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kram Titti

  SvarSlett
 7. Det er så flott med Alunrot, jeg har noen få, men de trives ikke og blir mindre og mindre for hvert år. Lurer på om vi rett og slett har for mye regn her. Hva tror du? Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet ikke, men jeg tror nok de trenger god drenering. Fin dag til deg!

   Slett