søndag 6. oktober 2019

Nå er årets dahlia/georginer historie


Nattefrosten kom natt til lørdag. Hagen går fra sommerhalvåret til vinterhalvåret på kort tid.
Jeg plukker ikke så ofte blomster fra hagen fordi jeg synes de er så vakre ute. Men nå rett før, samlet jeg en del av dem.


Over 70 dahliaknoller er tatt opp og vaska. Det tar tid! Jeg behersker ikke begrensningens kunst. De fleste overlever vinteren i kjelleren og om våren finner jeg mange nye som er vakre. Da blir det mange etter hvert.
                          Nå har linerla fløyet ut av landet. Har ikke sett den på flere dager, men kråka er igjen.
Det tar på å redde sommeren fra kuldegrader, men nå er alt som skal være inne, inne. Skuldrene kan senkes. Lenker til TrädgårdsFägring. God oktoberkveld! Anne


12 kommentarer:

 1. Underbara dahlior, i år är första året jag inte har en enda - och just nu känns det skönt. Och vilka otroligt fina fåglar!
  KRAM/Susie

  SvarSlett
 2. Hej Anne!
  Så vackra dahlior, mina är också uppgrävda nu. Jag som tyckte att jag hade för många, ca 30 stycken. Men 70 är många. Förstår det, det finns så många fina, och varje år kommer man på någon som man gärna vill ha. Hälften av mina blommade inte alls, de får en chans till, sen tror jag att jag rensar bort de som inte blommar.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 3. Hei Anne!

  Så mange flotte dahlia du tok inn. Jeg er som deg, for jeg pleier heller ikke å ta inn blomster. De er jo flottere ute, men jeg tok også inn en bukett med dahlia på fredag. Her er det -3,6 grader nå, og nå er det plutselig vinter et øyeblikk. Jeg liker det ikke...

  Ha det godt! Klem, Marit

  SvarSlett
 4. Hei Anne

  Tror det meste af Norden havde frost denne helg.
  Alletiders at få klaret dahlierne - du har vildt mange!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
 5. Har det nok som deg når det gjelder å plukke inn blomster, de er så vakre der de står!!
  Imponerende samling med Dahlia, det må være godt å få alt i hus:-)
  Godt du rakk det i høstferien.
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
 6. Hei Anne.
  Nydelige dahlier. Jeg må få gravd opp mine også og få de inn.
  I natt hadde vi vår første frostnatt her sør.
  God uke.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 7. Flotte dahliafarver :)
  Jeg har taget de fleste af mine dahliaer op igår og kasseret dem. Deres knolde så ikke særlig godt ud og så røg de ud, så nu har jeg kun de dahliaer, der står i krukker ved huset - og jeg vil prøve at se om jeg fremover kan nøjes med at have dem. Det er for besværligt med al den opgravning og opbevaring (når man ikke har meget plads.)
  Kan sikkert ikke lade være med at købe dahliaer til foråret, men overvejer så at sætte dem ud i bedene og bare betragte dem som 1-årige fremover, så jeg slipper for bøvlet.

  SvarSlett
 8. Ljuvliga foton av dahlior och jag älskar din obegränsning... Enda gången jag svär över dahliaknölarna är när jag ska förodla dem på våren då känns det som de är för många men aldrig annars. Och jag har en bra bit till 70 men kommer utöka samlingen även jag :)

  Kram, Carina

  SvarSlett
 9. Jeg kan godt forstå, du synes, det er et stykke arbejde at få alle georginerne gjort klar til vinter. Det må have været et festfyrværkeri i farver, da deres blomstring var på det højeste.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 10. Så bra att du inte kan behärska dig - det är ju underbart. Ibland är det mängden som gör det.

  SvarSlett
 11. Så vakre farger sammen!
  70 knoller tar nok sin tid å berge. Det er mange :-)

  SvarSlett
 12. Fantastiske farger, og så mange du har. Det blir litt jobb, men verdt det. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett