torsdag 10. oktober 2019

Trær i Botanisk hage på Tøyen i Oslo - oktober


Mange av trærne er gamle. (Skulle ønske at det var opplysninger om når de var planta.) De har spennende former - greiner som vokser utover og utover med støtte av jorda under. Sibirlønna (bildet under) er "mitt" tre. Det har jeg fulgt med i mange år. Det er et tre jeg må hilse på hver gang jeg er her. Det vekker bekymring at det blir mer og mer avhengig av å lene seg mot bakken. Nå har skiltet med at det ikke er lov å klatre i treet borte. Betyr det at det ikke trenger beskyttelse mer?
Alt har sin tid.


Måtte vinteren være en god vinter for planter. Det er vel ikke de eldste som vil slite mest ,men nykomlingene. Har du mulighet, anbefaler jeg på det varmeste en tur hit. Ta deg god tid. Ha gjerne god musikk i ørene, se og lukte. God oktoberkveld! Anne

7 kommentarer:

 1. Hei Anne!

  Ja, jeg husker at du har tatt bilder derfra før av disse fantastiske trærne. De er så utrolig flotte. Det blir en tragedie når de en gang faller fra hverandre, men alt til sin tid. Sånn er livet på godt og vondt.
  Ha det godt! Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Hei Anne

  Lækre billeder!
  Den krogede sibirløn er noget af et unikum!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
 3. Hej Anne!
  Förstår att du trivs i den miljön, och ditt träd är vackert. Det är något speciellt med gamla knotiga träd, man hoppas de skall finnas där för evigt. Fina bilder, och fantastiska höstfärger.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
 4. Så vackert!
  ha en fortsatt fin helg
  Kram Maria

  SvarSlett
 5. Instämmer helt och hållet!! Det är en underbar plats som jag besöker nästan varje gång jag är i Oslo. Och jag blir ledsen när du skriver att klätterförbud skylten är borta. Den satt där och hos några andra som behövde det skyddet. Den snidade bänken var sagolik :)

  Kram, Carina

  SvarSlett
 6. Tak for turen rundt i Botanisk Hage. Du ved jo, at jeg holder så meget af de gamle træer. Jeg kommer ikke selv til Oslo i år, så det er godt, at di kan holde mig opdateret.
  Hav en god weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 7. Det er så vakkert der!
  Skulle også gjerne vite alderen på trærne :-)

  SvarSlett