fredag 19. januar 2018

Tulipanens dag og 19 januar i hagenDet er godt å tenke på tulipaner i siste halvdel av januar. Etter tirsdagens snøfall er hagen en virkelig vinterhage, men under snøen ligger løkene og venter.
På bildet under er det liljetulipanen 'Mariette'. Den har kommet igjen år etter år. Sammen med 'Princes Irene' og perleblomster, får jeg assosiasjoner til blanda drops - en kinofavoritt.

                                            Tulipa sylvestris, villtulipan. Den må veldig gjerne forville seg.       
Det er noen år siden det har kommet så mye snø.Her har jeg måkt veien til kattetoalettet under linda.

 Tulipa 'Margarita'. Nå har dagen blitt nesten 1 1/2 time lengre. Det merkes. Vi går i riktig retning. Ha det godt! Anne15 kommentarer:

 1. Hei Anne!

  Ja, det er godt å drømme om vår og vakre tulipaner i januar. Hos deg er det mye snø ja, og her er det enda mer. Jeg lurer på når jeg får se snøklokker igjen i vår...
  Akkurat nå virker det fjernt. Så vakker den siste tulipanen er. Hvem er det?
  Ha det godt!
  Klem, Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Det er en 'Margarita'. Nå har jeg oppdatert.

   Slett
 2. Så mange flotte tulipaner du har! Kan vel egentlig aldri få nok tulipaner :) Jeg har kjøpt meg en liten bukett som står her ved min side! Våren starter tidlig for oss hagegale!
  Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
 3. Hei Anne.
  Flotte tulipaner. Den blomsten får jeg aldri nok av. Fikk en bukett av mannen min idag som står her på bordet. God helg til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 4. Hej Anne!

  Tulpaner tillhör nog våra mest älskade snittblommor, jag som aldrig plockar några blommor gillar dem bäst i den miljö som dina bilder visar.

  Här i kommunen där jag bor finns en stor tulpanodling, läste i lokaltidningen i veckan att de skördar 25 miljoner tulpaner nu under högsäsong! Det bevisar hur älskad denna växt är.

  Kram!

  SvarSlett
 5. Hei Anne. Så flotte bilder av både tulipaner og snødekt hage. Det ekstra lyset merkes godt på ettermiddagen, og akkurat nå har vi snø i Bergen også, så det blir enda lysere. Fikk høre i går at tre av de fire faste hjortene i nabolaget ble skutt av jaktlaget før jul, så da er det kanskje håp for at tulipanene mine får blomstre i fred i år. Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
 6. Härligt ljus och den fina vyn där bambun öppnar upp ett rum för vila med stolarna - härlig känsla. Visst är det spännande med lökarna. Men jag upptäckte tyvärr att möss eller sork hittat in i mina lökbäddar :(

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 7. Nydelige tulipaner, gleder meg til sesongen. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 8. Deilig med lengre dager ja!
  Det var plutselig snø overalt her også :-)

  SvarSlett
 9. Väldigt vad mycket snö du har. Jag sätter numera också stort värde på de tulpaner som kommer tillbaka år efter år.
  //Helene

  SvarSlett
 10. Herlig og vårlig i første del av innlegget. Litt tilbake til nåtid i hagen med masse snø, men jammen er det litt hyggelig også. Ha en fin søndag. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 11. Både tulipanbillederne og snebillederne er smukke. Tulipaner kan vi alle længes efter, men jeg længes også efter sneen, som vi næsten ikke har haft i vinter. Men jeg kan se, at I har sne i rigt mål. Billede nr. 2 med de sart lyserøde tulipaner er meget stemningsfuldt.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 12. Skönt med lite vårkänsla mitt i all snö! Så vackert med alla tulpaner!
  Kram Lena

  SvarSlett
 13. Vakre tulipaner, godt å se de en vinterdag!
  Ha en flott dag,

  Klem, Ida

  SvarSlett
 14. Thank for your very good article.! i always enjoy & read the post you are sharing!

  หนังแอ็คชั่น

  SvarSlett