tirsdag 18. mars 2014

Tulipaner i krukker


Jeg vil så gjerne ha tulipaner i krukker. Har tenkt at løkene vil  råtne i løpet av vinteren eller at krukkene vil sprekke på grunn av frosten. I en mørk frostsikker kjeller kan de ikke stå for da vil de begynne å vokse lenge før vi kan ta dem ut.
I fjor satte vi mange tulipanløker og mange av dem har begynt å vokse. Det må jo, gå an å ta noen av dem opp forsiktig med et greip, fylle krukkene med jord og plante dem.
Krukkene skal jeg sette ved inngangen og da får vi dem på kloss hold. Det skal jeg gjøre til helga!


Forrige helg måtte jeg fjerne en bergenia og den ble plassert i komposten. Den skal også få en krukke.Bildene er fra Chenise Manor, Buckinghamshire utenfor London. En utrolig vakker hage. Ha det godt! Anne


21 kommentarer:

 1. Hej Anne,
  Det er faktisk slet ikke så svært med løg i krukker. Her i haven har vi i hundredvis af dem :)
  Blot skal man huske at krukkerne må være frostfrie. Dejlige billeder.
  Kh Mathias

  SvarSlett
 2. Hei Anne

  Det er noe jeg aldri har prøvd, men det ser jo så flott ut. Nydelige bilder! Får jo lyst til å prøve det til neste høst :-)

  Ha det godt!

  SvarSlett
 3. Det er bare lekkert med tulipaner i krukke! Jeg har ingen mulighet til det her på Skyggebalkongen, og i feriehagen gnafser rådyrene, men en gang skal jeg få det til likevel :) Har du tenkt på å grave løker ned i plastpotte om høsten, og så bare løfte opp potten for å sette den i en krukke om våren?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det er mye enklere slik du foreslår enn hva jeg skal gjøre nå, men i høst tenkte jeg ikke på tulipaner i krukker.

   Slett
 4. Hei Anne :) Her var det mange fine bilder til inspirasjon. Ha en fin kveld. Hilsen fra Tone

  SvarSlett
 5. Riktigt fina bilder, snyggt med tulpanerna i krukor.Skall bli spännande att se dina tulpaner. Ha det gott!

  SvarSlett
 6. Er også blitt fascinert av tulipaner i krukke etter å ha besøkt Claus Dahlbys blogg. Krukkene kan man "ommøblere" og plassere der man ønsker.

  I høst la jeg ned løker i 2 krukker for første gang. Jeg satt dem inn til husveggen på en overbygd veranda. Så dekket jeg med mose over. (Noe skjæra rufset opp i, og rotet utover forøvrig)
  Nå (19.03) titter små løkspirer opp. De er kommet mye kortere enn løkene andre steder i hagen foreløpig. Men da er de iallefall ikke råtnet tenker jeg, noe som er en større risiko når man planter i krukke.
  Nydelig fotos du viser fra England.
  Ha en god onsdag, Anne. Her snør det :(

  SvarSlett
 7. Snygga bilder! Då får vi se när det ser ut så där hos dig sen ; )

  Allt gott
  /Anette

  SvarSlett
 8. Nydelige bilder - og det var en god ide å grave opp noen tulipanløk for å ha i krukke.

  Anne

  SvarSlett
 9. Ja utrolig flott! I fjor fant jeg igjen en tulipanløkpose ca på denne tiden. De satte jeg i en potte. Selv om de hadde blitt stemodelig behandlet, blomstrert de fleste. Man skulle absolutt tro at det vil fungere fint å grave opp noen løker. Lykke til :) (Tusen takk for tips om pelargoniaen min, forresten. Jeg skal klippe den ned og sette stiklinger, slik du foreslo.)

  SvarSlett
 10. Jeg satte masse tulipaner i krukker sist høst, de seneste rett før jul, som har stått i frostfritt rom fram til for 14 dager siden (5-6 grader). Det er plantelys i rommet, men jeg dekket over pottene med mørk plast. De var litt gule og pinglete da jeg bærte dem ut i drivhuset, men nå strutter de og er grønne og fine. Jorden var litt fuktig da jeg plantet dem og de har ikke fått vann før de kom i drivhuset, løker er jo i stor grad selvforsynte. I drivhuset er temperaturen min 8-10 grader. Kan ses på min blogg.

  SvarSlett
 11. Dear Anne,
  you are so right, they look fantastic in the pots!!! O.k. another wonderful idea I got! Thank you so much!
  Have a wonderful time
  Elisabeth

  SvarSlett
 12. Heldig du som har fått besøke denne vakre hagen..svært inspirerende.
  Takk for titten!

  SvarSlett
 13. Så där fin vårprakt skulle man ha!!!
  Försöker med en övervintrande vår kruka men tycker att dom ute växer bättre, får nog ställa min lite varmare.
  Ha en trevlig helg
  Mariana

  SvarSlett
 14. Virkelig inspirerende!
  Så fint med krukke hage:)
  Fin kveld til deg:)

  SvarSlett
 15. Oj, vilket skådespel av alla vackra blommor. Tulpaner är verkligen underbart. Förstår verkligen din idé där med tulpaner i krukor.
  Hej från Törnrosa

  SvarSlett
 16. Flott med tulipaner i krukke! Vi skulle nok gjort det, dvs satt dem i krukker. Utsatte det noen dager og lot de stå, til stor glede for rådyra som har hatt fest et par netter etter regelrett innbrudd i hagen.
  Så forresten et program på svensk tv for noen år siden der en gartner pakket inn krukker (frostsikre) i isolasjons matter på høsten og lot de stå ute. Fikk lyst til å prøve det til høsten.
  Ha en god dag. Eirin

  SvarSlett
 17. Oh, vilka underbara krukor! Jag har inte satt en enda tulpanlök för jag trodde att vi kanske skulle flytta, men visst ska man "plantera sig ett äppelträd även om man vet att det är ens sista dag" sa någon klok person.
  Men några fina krukor kunde vi ta med oss från paradiset (Mallorca) att glädjas åt här hemma. Jag är glad i krukor och nu måste jag snart investera i nya pelargonkrukor... Det blir skoj!
  Kram på dig!

  SvarSlett
 18. Ha estado un regalo el visitar tu bloc, te invito a visitar el mío y espero que disfrutes del post de esta semana, la fiesta nipona del Hanami, si te gusta espero que sí no eres seguidora te hagas ahora y si lo eres no dejes de visitarme la semana siguiente. Elracodeldetall.blogspot.com

  SvarSlett