lørdag 29. mars 2014

Sommartider hey hey


Sommertid i natt!
I dag har det vært sommer og vindstille. Deilig sommerdag!
Nå går det mye i krokus. Løk som ikke titta opp i fjor, kommer i år. Skulle tro vi drev med bier. Det har vært en intens aktivitet. Noen humler, en marihøne og to sommerfugler har vi sett.
I dag har jeg sådd to krukker med ringblomster 'Indian Prince'. Har planer om å ha blått og oransje i krukker. Det jeg har tenkt meg er, Viola cornuta 'Chantreyland', blomkarse, tagetes, Salvia patens, blåsalvie og Nemophila menziesii, blåøye. Både høye og lave planter.


Krukka helt til høyre er for-glem-meg-ei. Mange flere skal plantes i krukker.To krukker med 'Indian Prince'Biene er i hvert fall ikke linselus.Mine elskede kjempeverbena. I år har ikke en av frøene spirt. Men jeg har blitt reddet av Janne. Hun var ferdig med å prikle og så fikk jeg resten!!! Og det var ikke få. En reddende verbenaengel. Dette er helgeglede hos Vivi og Elin med vårtegn. God sommertid! Anne

20 kommentarer:

 1. God sommartid till dig med Anne!
  Jag tar alltid upp dina bilder i fotovisaren så att jag kan se dem i större storlek, så fantastiskt det ser ut! Har du tagit bilderna idag?
  Här i mellersta Skåne har det också varit ett väldigt underbart väder! Jag har varit ute i trädgården hela dagen och bara inne för att fylla på lite energi, motvilligt!
  Så vacker den är, den bilden med sluttningen, buxbom och snödroppar. Den kan jag se på länge. Men måste fråga, vad är de raka höga pinnar som försvinner ut ur bilden? Det ser spännande ut!
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Maria! Så hyggelig kommentar. Bildene er tatt i går ettermiddag og i dag. Kjenner meg så igjen at jeg må tvinge meg inn for å spise. Jeg vet jo, at hvis jeg ikke gjør det, går jeg i kjelleren. Pinnene som som forsvinner ut av bildet, er armeringsjern. Vi kjøpte flere i dag. De er fine til å få planter til å klatre i, bl.a. klematis og humler. De kan kjøpes på byggvarehus og koster ca. 15-16 kr. meteren.

   Slett
 2. Underbara krokus, här har varit ett härligt väder, med sol och värme, heldag ute i trädgården, och mycket blev gjort, hoppas på en lika fin dag i morgon, Ha det gott /Marika

  SvarSlett
 3. Uuups har ikke fått med meg at vi endrer til sommertid i natt, takk :) Er bare ute og nyyyyter herlige dager i hagen. Helt fantastisk! Så flotte bilder du deler med oss, og så kjekt at du var så heldig å få kjempeverbena selv om du mislyktes med sådden. Kjekt det med gode hagevenner :) Ønsker deg en herlig sommertid! Hagehilsen fra Tone

  SvarSlett
 4. Hei Anne!

  Så nydelige bilder du viser! Krokusene dine er så vakre. Det var godt at du fikk deg noen verbena. De er ikke av de enkleste å få til, nei.

  Ha det godt.

  SvarSlett
 5. Hallo. Nydlige hagedager i vest også. Flotte krokus du viser i dag. Kjekt med humlebesøk. Ha det godt.

  SvarSlett
 6. Så fint ni har det! Ska nog testa att så direkt i krukor i år, men ställer dem i växthuset till att börja med, om ca 1 månad, vi ligger en bra bit efter er.
  Skön söndag!//Ulrika

  SvarSlett
 7. Åååå, for noen nydelige krokustepper i hagen din! Jeg tenker jeg skal kjøpe enda mer krokusløk til høsten:-)) Men først skal våren nytes og det er herlig med sol og varme om dagen. Håper du får en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 8. Så mycket vackra bilder! Härligt och vårligt med krokus. Tredje bilden med snödropparna i dina trädgård är så vacker. Fint i alla krukor också.
  Ha en skön söndag
  Kram Maria

  SvarSlett
 9. Flott krokusblomstring hos deg!
  Vi får bare nyte den tidlige våren her i sør, det er deilige dager.
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 10. Du så mange krokus du har! Flott!
  Kjempeverbena har jeg tenkt på i mange år. Ikke de letteste å få til kanskje?
  Fint du fikk av Janne:))

  Her kjemper våren seg frem. Det skal bli koselig. Ønsker deg en fin uke:)

  SvarSlett
 11. Å, så utrolig fint. Krokus er jo selveste vårblomsten og det er vel ingen som sprer slik glede.
  Herlige vårbilder og tusen takk for at du ville dele din blomstrende glede.
  Klem Vivi

  SvarSlett
 12. Ja, denne helgen har vært vidunderlig! Varmer både hage og eier:) Så flott at du fikk deg noen kjempeverbena da. Jeg har satset på noen overvintrede i boden, men vet ikke helt hvordan det går. Den må liksom være på plass i hagen. Hørtes nydelig ut med pottekombinasjonene du planlegger. Så det går an å så ringblomstene ute nå?? Ha fine dager Anne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det tror jeg. Ringblomstfrø fra i fjor høst ligger i jorda og spirer så snart det er varmt nok. For noen år siden sådde jeg ringblomster tidlig i april og de blomstra tidligere enn om jeg hadde sådd dem i jorda mai/juni. Har aldri sådd ringblomster i krukker før så det vil vise seg om det går. Skulle tro det er det samme med kornblomster

   Slett
 13. Så många vackra bilder du bjuder på, härliga vårblommare. Och så fint du planterat i krukor! Stannade speciellt upp vid bild tre, där hade jag gärna varit.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvarSlett
 14. Oioiii...for et eldorado!...herlige bilder du deler:)
  Godt du har noen med ekstra kjempeverbena...jeg må også ha den..iår spirte de godt hos meg:)
  Jeg gir ikke helt opp de eksotiske plantene...skal skrape litt og se..kanskje de kommer med mer varme...?
  Spennende:)

  SvarSlett
 15. Ja, tenk for en herlig tid vi er inne i. Måtte den komme langsomt våren, slik at vi kan "suge på karamellen " lenge, lenge…
  Jeg blir alltid så inspirert når jeg kikker innom bloggen din, Anne. Alltid!

  SvarSlett
 16. Så hyggelig at du skriver det, jeg blir glad av sånt.

  SvarSlett
 17. Så mange herlige vårbilder! Krokus er noen av de kjæreste vårtegnene :)

  SvarSlett
 18. Flotte krokus og nydelige vårbilder!

  SvarSlett