søndag 13. oktober 2019

Tømming av krukker og setting av løk





Å forberede vinteren er å forberede for vår. Jeg liker forandringer. Kan likevel dy meg for lange, mørke kvelder, mye snø og glatte veier, men våren kommer.






I år tok frosten klokkeranken tidligere enn normalt. - 5 grader ble for mye for den. Nå er alle krukker med klokkeranke tømt.








                                                                                   Trekasser til tørk







                                                                                        Her ligger våren




Cobaea scandens, klokkeranke ble 6 m i år. Vi trekker klokkeranken ned fra lerketreet, legger den utover på bakken og måler. Rekorden er 8 m.
















Snart er det tid for å hvile. Kroppen kjenner godt krukketømming og løksetting. Lenker til TrädgårdsFägring. Ha det godt! Anne


6 kommentarer:

  1. Hej Anne!

    Oj vilket jobb med att städa och tömma alla krukor! När hösten kommer är jag glad att jag inte har så många krukor att ta hand om.
    Liksom du gillar jag förändringar, tänk så trist det vore om vi inte hade våra fyra årstider och det är så himla trevligt att följa årstidernas växlingar i naturen. I går hade vi varmt och soligt och en makalös prakt med alla färgade löv på träden som lyste i solskenet.

    Kram!

    SvarSlett
  2. Hei Anne

    Ja, det har du ret i - Haven og dens planter forbereder sig til næste år.
    Og det gør vi også:)
    Flotte stemningsbilleder.

    Ha en dejlig ny uge

    SvarSlett
  3. Hej Anne!
    Det var fint trädgårdsväder hos oss igår, så satte också en hel del lök. Har några påsar kvar. De flesta krukorna är tömda, men några sommarblommor blommar fortfarande fint, så de får vara kvar ett tag till på altanen. Mina klockrankor blev ingen succé i år, totalt tre blommor, och det såg ut som att något åt på både blad och knoppar. Idag är det rusk och regn igen.
    Ha det bra /Marika

    SvarSlett
  4. Det er egentlig en fin måte å tenke på, at ryddingen om høsten er en forberedelse for neste vår. Blir mindre vemodig da :-)

    SvarSlett
  5. Hei Anne.
    Det er så godt å vite at uansett hvordan vinteren blir kommer våren.
    I dag har det vært nydelig, men nå ventes flere dager med regn.
    God uke.
    Hanne-Lise.

    SvarSlett
  6. Hei Anne!
    Løksetting er kos :) Jeg fikk heldigvis løkene i jorden før telen kom. Nå er den godt forankret og i dag snødde det lett dryss. Snøen blir nok liggende nå når den først kommer. Må ut å prøve å kakke løs noen krukker som har frosset fast (iiik!)
    Ha en fin kveld,
    Lena

    SvarSlett