mandag 7. august 2017

Augustblomstring, engletrompet, spurvehauk, Miso og fullmåne


Det er morsomt å se hva frø blir til. Her Zinnia og Ricinus som ble sådd i mars - april. Nå er det tid for å samle frø. Jeg har allerede begynt. Karvekål og svart hundekjeks skal sås.Skulle selvfølgelig hatt en telelinse. I går oppdaget vi en spurvehauk midt i hagen. Vi stod på stua i en evighet for å følge med. Om det er en hann/hunn vet vi ikke. Den hadde et raid inn i en busk, men fikk ingen fangst.


Brugmansia, engletrompet som jeg har "laget" selv. 5 stykker ble det, er litt stolt av det.

                       I kveld er det fullmåne. Augustfullmåne er spesiell. Ha det godt! Anne
15 kommentarer:

 1. Så långt din zinnia har kommit. Mina små plantor har börjat sträcka på sig först nu när det äntligen kommit regn, Jag undrar om de alls kommer att blomma.

  Mäktigt med sparvhöken. Jag har en som kommer till min trädgård också. I vintras fick jag bättre bilder än jag nog skulle velat, när han satt och mumsade på en av mina småfåglar.

  Fullmånen måste jag ut och kika på!

  SvarSlett
 2. Frodig og fargerikt i hagen deres nå, flotte bilder.
  Jeg måtte gi opp engletrompetene i fjor, det ble for mye for Lars når han ble alene om alt, selv alle mine krukker. Men det er morsomt når de en lager selv blir store og flotte:-)
  Ble ingen augustfullmåne her igår, det var regn og grått.
  Ha en fin uke/Eirin

  SvarSlett
 3. Hei Anne!

  Spennende med spurvehauken! Vi har også en her som er på jakt stadig vekk, og jeg hørte den senest i går. Flott bilde likevel! De er ikke enkle å få fotografert.
  Svart hundekjeks, hva heter de? Det hørtes flott ut.
  Ha en fin dag!
  Klem, Marit

  SvarSlett
 4. Hei Anne. Frodig og flott hos deg. Må nok vente med engletrompet til barnebarna blir litt større. Flott augustfullmåne. Den fikk ikke vi se. Her regnet det. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 5. Hej Anne!
  Så vackert det blommar hos dig. Zinnia skulle jag så i år, men det blev bortglömt. Sparvhöken har hittat en bra plats att sitta och spana in byten på. Min trädgård ser lite ledsen och vissen ut, efter all torka. Men vi har fått lite regn.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
 6. Nydelig blomstring, Anne! Det er fascinerende med spurvehauken som stuper lynraskt ned etter byttet sitt, men som noen ganger også sitter stille en stund. Jeg hadde besøk her for noen uker siden og da fløy den av gårde med en småfugl i klørne.

  SvarSlett
 7. Vilken ursnygg kombination med zinnia och ricin. Vackraste fullmånen.
  Kram Maria

  SvarSlett
 8. Så gøy med besøk av spurvehauken. Svart hundekjeks er veldig fint.

  SvarSlett
 9. Så gøy med besøk av spurvehauken. Svart hundekjeks er veldig fint.

  SvarSlett
 10. Hej Anne! Jag beundrar verkligen din flit med alla frön men så har du också en särdeles vackert blommande trädgård.

  Svårt att fånga sparvhöken på bild men du fick en fin bild av den skicklige jägaren. Småfåglarna brukar veta när den är i farten, syns inte en stjärt på många minuter.

  Kram!

  SvarSlett
 11. Flotte "trompeter".
  Det er så vakkert med august måne :-)

  SvarSlett
 12. Ååh, du har så mye fint som jeg ikke kan ha. Prøvde meg på zinnia i år, men ikke en eneste en kom seg, tror de ble spist av sneglene enda jeg satte dem i krukker. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 13. Hei Anne:)
  Flott Auguststemning i hagen din:)
  Så vakkert med månen i landskapet...like sååå godt fargeskalaen din:)
  Ha en fin uke:)

  SvarSlett
 14. Å, de heleniumene dine er til å gå bakover av! Herlig fullmånebilde, det var en ganske særlig stemning i det. :) Ha en fin torsdag!

  SvarSlett
 15. Hei. Det er mye som skjer i hagen din. Utrolig spennende å få fugler og dyr på besøk. Jeg har teleobjektiv, men det er ikke bestandig jeg rekker å bruke det:-)Vakkert bilde av fullmåne.

  SvarSlett