onsdag 11. november 2015

Rød grønnkål som prydplante før den spises


Kål er vakre planter og er veldig fine sammen med prydplanter. Rød grønnkål har jeg hatt i ganske små krukker så de har ikke blitt så store. Neste år skal de få store krukker.

Det har vært en liten kamp for å få dem til å overleve. Larvene til kålflua har vært veldig aktive i sommer. Jeg har lagt diverse plantedeler som har ganske sterk lukt rundt rothalsen, som oregano, hvitløk (det berget palmekålen i bedene), pelargoniablader... Det har funka.
Grønnkål tåler godt kulde, så nå står de på hver side av trappa. Kanskje blir det årets juledekorasjon sammen med lykter og granbar? Og kålstuing i romjula?Her sammen med blåsalvie og Helenium 'Pineapples'. Den har bitte små runde og gule blomster. De dufter utrolig godt. Den er ett-årig og ble sådd i mars/april. Kan virkelig anbefales.Ikke så veldig storKan du se den?På utstilling                                     Ha det godt! Anne9 kommentarer:

 1. Cabbages are beautiful! I accidentally dropped few seeds of lettuce next to my front door in the spring. They started to grow and the plants are still pretty and ornamental although we have had several frosts. I think I might sow them to the same spot on purpose next year :)

  SvarSlett
 2. Snygg den är, passar så bra in i din rabatt.
  Ja tänk om den blir årets juldekoration:) Vi har haft +10° i natt.
  Kram Maria

  SvarSlett
 3. Ja, den av absolutt dekorativ, både i farge og form. Jeg må innrømme at jeg har liten tålmodighet med å "stulle og stelle" planter som må ha særbehandling. Utøy er kjedelig å "føre krig mot", så jeg må nok nyte dine bilder når det gjelder kål:) Kjekt tips å benytte planter med sterk lukt.

  SvarSlett
 4. Jeg hadde grønnkål en sommer, som sto i hagen utover høsten og vinteren. Det tiltrakk seg rådyr, så jeg måtte slutte å ha de utover vinteren ute. Men de er veldig dekorative!
  Jeg sådde Cephalophora 'Pineapples' i vår, men måtte nesten bruke lupe for å finne de igjen... Ganske mislykket. Liknet på dine Helenium 'Pineapples'.
  Fine frodige bilder du har i innlegget.
  Og så må jeg fortelle deg, at de svarte hundekjeksfrøene jeg fikk fra deg, spirer! Artig!
  Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
 5. Så flotte "kålbilder", grønnkål passer til mer enn å spises. Jeg har hatt en salatkål som heter fizz i år, den er også super.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 6. Så fin den är i dina rabatter. Skall ha några plantor i rabatten nästa år.
  Tack för inspirationen.
  Allt gott
  Annika

  SvarSlett
 7. Hei Anne!

  De er utrolig vakre! De er veldig dekorative i bed.

  God helg!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 8. Veldig dekorativ! Og grønnkål smaker godt i tillegg :-)

  SvarSlett
 9. Grønnkålen var virkelig fin i bedene, fin kontrast, og dekorative blad.
  Supert at du kan bruke den som juledekorasjon på trappa også :-)
  Mange flotte bilder !
  Ha en fin søndag.

  SvarSlett