lørdag 22. november 2014

Asalia i november


Etter at asaliaene har stått ute under rhododendroen i hele sommer, ble de tatt inn i begynnelsen av oktober. Da startet den hvite med å sette knopper i mengder. Den røde har så vidt begynt.
Denne er 5-6 år og ble kjøpt som hvit. Asalia med små blad er mye lettere å få til å overleve, men de er dessverre vanskelig å få tak i. De med større blad tåler ikke tørke og kaster bladene veldig fort, men den er lett å få tak i.Forrige helg ble amaryllisen satt i krukker og noen av dem har vokst flere cm i løpet av en uke.
Fremdeles har vi et par krukker med storbladet persille på trappa.Verbena bonariensis håper de frøsår seg.Kirsebærtreet med de rare formene.Fra veikanten.I dag har vi nesten sett sola, men det ble med nesten. Det var nok til at Miso fikk en klatreraptus. Det skjer mest om våren. Dette er Helgegleder hos Vivi og  Det beste med november hos Blommig fredag.
Neste helg er det advent og det går mot vintersolverv. God helg! Anne

13 kommentarer:

 1. Härliga bilder, trädet är så vackert. Söt kisse:)
  Här visade solen sig en kort stund idag, vi har endast haft 7 soltimmar på hela november.
  Fin kväll till dig
  Kram Maria

  SvarSlett
 2. Så flink du er som har klart å holde liv i asalia i 5-6 år! Det er helt usannsynlig her i gården:)

  SvarSlett
 3. Hei
  Der var du igang med juleblomster. Jeg har vært på Plantasjen i dag, og der fikk jeg virkelig julestemning. To Amaryllis ble med hjem.
  Tusen takk for flotte bilder, og at du deler din helgeglede. Klem Vivi

  SvarSlett
 4. Fina bilder, blomman är fantastiskt fin. Ha en skön söndag!

  SvarSlett
 5. Jeg visste ikke at det med bladstørrelsen utgjør en forskjell. Godt tips! Jeg har ennå til gode å få en asalia til å overleve :-)

  SvarSlett
 6. Nydelige bilder fra din hage. God søndag til deg :)

  SvarSlett
 7. Det var interessant å høre om Asalea. Skal holde utkikk etter småbladet...
  Ellers håpløse å få til!
  Her er det langt fra "nestensol", men kanskje den våger seg fram til uka?

  SvarSlett
 8. Sånn en blomsterrik Asalea. Jeg har aldri fått dem til. De ribbes for både blader og blomster. Det blir mange fine Amaryllis hos deg også. Miso var virkelig rank og flott der den troner. Ha en fin søndag.

  SvarSlett
 9. Så flotte asalea - og takk for tipset med bladstørrelse. Jeg tror jeg bare har sett de med store blader. God søndagskveld!

  SvarSlett
 10. Så fin din azalea är, kan tänka mig att den verkligen lyser upp i höstmörkret, jättefin. Du är duktig du som satt så många amaryllisar, jag har inte satt en endaste en. Får nog köpa mina. Kan riktigt se när Miso får sitt "vårfnatt" i höstsolen, det tror jag också skulle få om solen visade sig. Kram Merja

  SvarSlett
 11. Hei Anne! Så fine azalea du har! Du har helt rett, det er som regel de storbladede en ser i handel. Jeg sliter med å få de til, for de krever så utrolige mengder med vann.

  Ha det godt!

  SvarSlett
 12. Hehe..Klatreraptus kjenner jeg igjen ja,)
  Det var flotte asaliaer! Har faktisk aldri hatt de i hus, for jeg har hørt at de er så vanskelige. Takk for opplysningene.
  Amarylliser hadde jeg noen av før, men ikke kommet i hus i år, enda..
  Ha en fin dag. :-)

  SvarSlett
 13. Kjempeflotte Azalear du har Anne.
  Jeg får aldri mine til å leve videre. Skal huske tipset om de små bladene hvis jeg finner.
  Men jeg husker min farmor gjorde slik som deg. Hun plasserte sine under ripsbuskene om sommeren og tok dem inn på høsten. Vinduspostene hennes var nok trekkfulle, slik at Azaleane hennes var hennes stolthet.
  Fine Bilder Anne. God kveld!

  SvarSlett