tirsdag 10. juni 2014

Allium 'His Exellency' and 'Mount Everest'


I år har hagen vår flere nye allium. Den hvite 'Mount Everest' og fiolette 'His Exellency' har jeg forsøkt for første gang. Er kjempefornøyd. Skal fjerne frøstendene akkurat som på tulipanene for at de skal  blomstre godt neste år - håper jeg! 'His Exellency' ligger litt etter, men er på god vei.
Jeg har satt løken midt i bedene for å skjule bladene som visner, når de blomstrer. Jeg ruller bladene sammen for å gjøre dem minst lite synlig.


A.'Giganteum' og fioler.Det er forsommer når sola lager skygger på veggen som vender mot nord.                                        God kveld! Anne


                 

12 kommentarer:

 1. Det er så fint med allium. Her er de lilla i ferd med å visne, men fine likevel. De hvite koser humlene seg på. Fine bilder!!

  SvarSlett
 2. Hei Anne! Det er bare å si en ting, og det er lekkert!!! Allium har jeg faktisk ingen av, for jeg innbiller meg at de ikke klarer seg her med masse leire. Den fiolette var vakker...

  Ha det godt!

  SvarSlett
 3. Så vackert och stämningsfullt.
  Tack för omtanken om W.
  Kram Maria

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Så mange hvite du har! Jeg håper mine kommer også, men jeg har mange lilla som blomstrer nå. Jeg lar også bladverket bli borte mellom andre planter. Da ser det mye finere ut.
  Jeg har ikke tatt av frøstandene på de lilla alliumene noen gang, og de blomstrer flott likevel. Vet ikke hvorfor de kommer så fint igjen, for på tulipanene tar jeg jo av.
  Eller kanskje det er frøene som spirer?
  Ha en fin fin onsdag:)

  SvarSlett
 6. Hei Anne :) Allium er så vakker! Jeg har en del lilla allium rundt omkring i bedene og takker for tipset om å klippe av frøstengelen for rikere blomstring! Det visste jeg ikke. Så vakker de hvite er,,,de kom på ønskelisten her hos meg!
  Ha en fin dag! Hilsen fra Tone

  SvarSlett
 7. Flotte allium! Her blomstrer noen lilla varianter nå.
  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 8. Så vackra dina allium är, "inser" att jag behöver några vita.. =o)
  Klokt att plantera dem så att andra blad döljer, för det är inte roligt när bladen vissnar ner. Underbara bilder, ja, du bjuder en härlig stämning...
  Allt gott!
  /Katarina

  SvarSlett
 9. Anne, så vackra bilder och vilken försommarstämning du delar!

  SvarSlett
 10. Hei Anne:) jeg har lett etter disse, får jeg kjøpt hos dere?

  Stor klem Nina

  SvarSlett
 11. De er simpelthen så skønne dine allium......og den hvide er fantastisk smuk i vandrende skygge.

  God weekend Dorthe

  SvarSlett