onsdag 3. juli 2013

Bl.a. hurdalsrosa


Jeg elsker hurdalsrosa. Ser den i hager hvor den er en kjempestor busk med hundrevis av blomster. MEN jeg får den ikke til. Den fryser ned og får allverdens sykdommer. Derfor et nærbilde. Det er ikke så mange flere blomster.


 

I en hage som er fraflyttet for mange år siden og ikke rørt av menneskehender, blomstrer rosene. Tror dette er villrose.  Heldigvis slår akeleiefrøstjernen til. I våres sådde jeg den, så til neste år håper jeg på  mange flere frodige planter.                                Det dufter himmelsk og i dag ble nabobedet selvfølgelig lukt.Pelargoia 'Lady Plymouth' ble ompotta i dag og med regn, ble det i det meste laget. Godt å ha en engel å lene seg på.                                 Eragrostis abessinic, kjærlighetsgress Synd den er ettårig.Cobea scandens, klokkeranke har nådd toppen av pergolaen. Nå er det bare å vokse bortover med litt hjelp.
God sommerkveld!


9 kommentarer:

 1. Vi plantet hurdalsrose i fjor og i år blomstrer den med ganske mange blomster, jeg er også bergtatt av den.
  Frodig og flott er det i sommerhagen din, akeleiene strutter ser jeg.

  Ha en fin kveld fra Marit.

  SvarSlett
 2. Jeg har også denne i hagen, men den sto her fra før. Den tåler omtrent alt, for jeg har brent bål like ved den og den ble bare enda større etter det. Flotte klokkeranker du har sådd!

  SvarSlett
 3. Så dumt ikke hurdalsrosa trives. Vet du hva det kan komme av? Jeg har ingen roser ennå - og har lyst på noen som trives og ikke dør i et sett. Hadde tenkt at hurdalsrose var en sånn... Så fin den pelargoniaen 'Lady Plymouth' var!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet ikke hvorfor hurdalsrosa ikke trives, men den skal være veldig robust så den ville jeg ha valgt. Og så er den så vakker.
   Så hyggelig at du har lagt deg som følger. Velkommen!

   Slett
 4. Så vacker den är din hurdalsros. Hoppas den växer till sig och vill trivas bättre. Så fint och frodigt hos dig.
  Kram Maria

  SvarSlett
 5. Jag sådde också aklejruta (aklejfröstjärna?) i våras, men har inte fått den att resa sig så högt.. hihi min är bara ett par centimeter... Nästa år kanske den vill mera.
  Så vackert du har det i din hage. Det tyckte nog pelargonen också som med en liten suck av förnöjsamhet lutade sig mot ängeln.

  SvarSlett
 6. Her må det innrømes at de jeg sådde i år, ikke er større enn dine. Akelejfrøstjerna på bildet er flere år gammel.

  SvarSlett
 7. Hurdalsrosen er flott. Tror ikke jeg har plass til den her dessverre. Tusen takk for navnet på Geranien. Jeg har googlet og er nokså sikker på at det er riktig navn. klem

  SvarSlett
 8. Å så nydelige bilder! Den engelen var bare skjønn, den smeltet jeg helt for. Herlige blomstringsbilder var det også.

  SvarSlett