lørdag 19. februar 2022

Grønt i februar


Været har vært krevende fordi det har vært så skiftende. Varmegrader blir avløst av kuldegrader. Regn så snø. Snøen smelter, det regner og det er tele. Vannet forsvinner ikke. Med flere kuldegrader om natta gir det tjukt lag med is. Skal bli spennende å se hvordan det går med gresset til våren. Nå er det lite med snø i hagen, men det er meldt om mer snø. Det er kanskje ikke så rart, vi har jo bare såvidt passert midten av februar.









                                                                               Aurikler                                     


Ja! Thuja som er beita på av rådyr. Det skjer hver vinter. Vintergrønt er ettertraktet. Jeg kunne selvfølgelig pakket hekkene inn med strie, men velger å akseptere at rådyrene er der. Hagen ligger i rådyrland. Det er så slitsomt å måtte sikre seg mot omgivelsene. I sommerhalvåret lar de oss være i fred. Bank i bordet!!!




                                      En del av krukkene under presenning




                                      Digitalis/revebjelle sår seg på så fine steder.




 En himla vakker pelargon som jeg så hos "Mjærum stauder" i går. Den heter 'Avenida Mosaic Purple'. Den skal jeg kjøpe når de åpner en gang i april. God helg! Anne


10 kommentarer:

  1. Det er litt slitsomt med den temperaturskiftingen hele tiden. Her vinner minus, så snøen forblir. Lekker Pelargonium! Vet, du , jeg har akkurat samme erfaring med rådyrene. Vi bor med rådyrtråkk på nedsiden av eiendommen. De er innom og beiter litt på seinvinteren. Så lar de oss være i fred gennom våren og sommeren. Jeg har minst 1000 tulipaner! Bank i bordet for oss begge!
    /Irene

    SvarSlett
  2. Hej Anne!
    Vädret har varit ungefär lika här. Det har varit bart med köld och regn och rusk om vartannat. Vi har bara haft lite snö, men nu i förrgår kom det en hel del snö. Hade precis sett några knoppar på blåsippan, men nu är den under snön. Rådjuren har svårt att hitta ätbart, hoppas de lämnar trädgården ifred när det är dags för tulpanerna i vår. Vacker pelargon.
    Ha en skön söndag /Marika

    SvarSlett
  3. Hei Anne!
    Huff, så mye vann det har vært i hagen din!
    Her kom det også regn, men så gikk det over til snø. Her ligger det fortsatt minst 30 cm med snø, og mer er meldt i kveld. Det er nesten komisk å se på dine thuja, for de jeg har plantet som hekk nede i hagen ser helt identiske ut :)
    Rådyra er vel overalt, så de må en bare tilvenne seg at er der. Som hos deg så ser jeg de ikke om sommeren, og godt er det. Nydelig pelargonia!
    Ha det godt! Klem, Marit

    SvarSlett
  4. Hei Anne!
    Ja, vekslende vær. Kjedelig da at vannet ikke forsvinner og at det blir så mye is.
    Flotte bambus, og buksbomene ser også ut til å stortrives hos dere. Står fint mot bøkens gyldne blader. Herlig bilde med alle krukkene innenfor drivhusveggene også :)
    Veldig fin Avenida Mosaic Purple, har hatt den selv.
    God søndag :)

    SvarSlett
  5. Det er et besværligt vejr når det skifter frem og tilbage på den måde, men er vel ganske typisk når vi nærmer os våren. Dejligt at se der er liv i grønne blade nede i sneen og isen!
    Rådyrene er ok når bare de bliver væk fra haven i sommerhalvåret, så jeg håber du får ret! det er i hvert fald et stort arbejde at hegne alting ind.

    Nu glæder jeg mig også snart til at komme i planteskolen og se hvad de byder på!
    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
  6. Det är så jobbigt när det fryser till is och smälter omvartannat.
    Så söt pelargon
    Ha det gott
    Kram Maria

    SvarSlett
  7. Det er ikke så sjovt med det skiftende vejr. Jeg kan godt forstå, rådyrene bliver fristet af din thujahæk. Det er jo nemt for dem, når maden vokser på en lang række lige til at spise af. Heldigvis har de ladet dine smukke buksbom være i fred, men buksbom er måske ikke rådyrenes livret.

    Hilsen Elna

    SvarSlett
  8. Årets vinter har ikke vært av de beste, men kaldt har det ikke vært mer enn noen dager. Jeg vil ha snø om vinteren. Snø som luner planter og trær slik at jeg slipper å lure på hva som har klart seg gjennom vinteren når våren finner det for godt å komme.

    SvarSlett
  9. Det er litt stress med disse værskiftingene på denne tiden, og spesielt når det resulterer i is. Tredje dag med snø her i denne omgang, men er lei allerede. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
  10. Pelargonen var väldigt vacker!! Här har rådjuren kalätit några rhododendron - jag kan bara hoppas att de orkar bryta nerifrån. Det är väldigt vått ute nu och jag har ungefär samma variationer som ni har hos er. Hoppas det torkar upp snart.

    Kram, Carina

    SvarSlett