torsdag 15. april 2021

Frukttrær er nyttetrær, og prydtrær

Mai er tida for fruktblomstring. I fjor hadde vi en ganske varm april som drev fram knopper, og en kald mai med kuldegrader. Ikke ideelt for fruktblomstring. Det gikk stort sett greit.


                                                                                      Kirsebærsilhuett
                                 Gråpæretreet fra oppveksthagen på Ås. Det er veldig gammelt. 

                                             En kveld i mai 2020. Ha det godt! Anne


11 kommentarer:

 1. Koselig å se. Tenk snart er vi der igjen. Enda er det iskalde vinder, men her blomstrer både blåveis og hvitveis i skogen og masse løkplanter i hagen. Nyt dagene i våren!

  SvarSlett
 2. Hej Anne!
  Finns nog inget så fint som när träden blommar på våren. En härlig syn.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
 3. Der er så meget at glæde sig til lige nu og frugttræerne er jo noget af det bedste! Dejligt at se sådan et stort gammelt pæretræ. Dem er der ikke mange af mere, og det er så godt at bevare dem.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
 4. Så koselig med benk og blomstrende trær. Jeg venter på blomstringen, la merke til at knoppene på ferskentreet begynte å bli rose i går. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 5. Takk ... du viser vakker bildene av frukttreblomstringen. Ja, vi holder alltid fingrene krysset for at alt kan gå bra og at det ikke er frost i blomstene.
  I morges så jeg hagen min i hvit teppe ... Nysnø om natten! Det var ikke planlagt! Kanskje er det varmere hos deg i dag enn hos oss? Håper du har solen ... men jeg ønsker deg også en fantastisk helg. Klem Viola

  SvarSlett
 6. Hei Anne.
  Herlig! Det er noe jeg definitivt savner her. Joda vi har hegg og rogn - men det blir liksom ikke det samme. Prøver nå ut litt forskjellig likevel. Nå er det kommet endel nye planter som er drevet frem for å tåle hardere klima. Må jo prøves :)
  Ha ei flott helg,
  Lena

  SvarSlett
 7. Jeg prøvde meg på plommetre for et par år siden, men det levde bare i to vintre. Men til våren har jeg tenkt å kjøpe et nytt og håpe at musa holder seg unna barken på det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan være lurt å tråkke ned snøen rundt treet. Mus operer i snøen helt uforstyrret.

   Slett
 8. Ljuvlig blomning i träden du visar. Och jag tycker mig se att träden är fulla av knoppar i år också och jag hoppas verkligen att vi slipper sen frost - det vore så härligt med frukt i höst :)

  Kram, Carina

  SvarSlett
 9. Den skønneste tid på året er i maj, når frugttræerne blomstrer. Det gamle pæretræ ser ud til at være kæmpestort. Hvor er det smukt.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 10. Så nydelige bilder!
  Gleder meg allerede til fruktblomstringen :-)

  SvarSlett