torsdag 10. september 2020

Hva frø, knoller og stiklinger kan bli til



Det meste som blomstrer nå av sommerblomster  , er "laget" hos oss. Har begynt å ta stiklinger av engletrompetene. De er så store at det ikke er mulig å overvintre dem. De pleier å rotslå seg ganske fort.









                                                                                          Sommerasters









 Fremdeles er hagen på det frodigste, men snart er vi i midten av september. Ha det godt Anne


6 kommentarer:

  1. Hei Anne!
    Ja, det er noen ganger sånn at morplantene tar for stor plass. Jeg fikk så lett spinnmidd på engletrompetene mine når jeg hadde det for noen år siden. Er dere ikke plaget med det? Har dere engletrompeter med variegerte blader?
    Flotte bilder fra hagen deres! Det er fortsatt frodig, men her var det frost tidlig på tirsdag morgen. Så det ble jeg så overrasket over når jeg så skadene på to planter som sto litt utsatt.
    Ha det godt! Klem, Marit

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Marit!
      Har heldigvis ikke opplevd spinnmidd på engletrompetene. Kvitfly kan være et problem i februear/mars før stiklingene kommer ut i veksthuset. Vi har ikke engletrompeter med variegerte blader. Jeg krysser alt jeg har for at nattefrosten holder seg unna en stund til! Ha det godt! Klem Anne

      Slett
  2. Vilka fina och stämningsfulla bilder du visar. Jag klippte ner och grävde upp en av de icke-härdiga salviorna, 'Amistad', förra året och förvarade i källaren. När våren kom om den sköt nya skott så tog jag dem och stoppade i genomsläpplig jord. De rotade sig fint och jag fick många plantor. Ser att du har en vacker blå salvia på en av bilderna.
    Hoppas ni slipper frost så att dina plantor klarar sig länge än.
    Allt gott /Ulrika

    SvarSlett
  3. Insåg när jag körde idag att det börjar bli höst på riktigt. Gulnade blad i dikeskanterna... Och jag tänkte på alla dahlior som ska upp. Det är lite jobb innan vi kan ta höst och mysa.

    Kram, Carina

    SvarSlett
  4. Hej Anne!
    Det är rätt fantastiskt att det kan bli ett så fint resultat av lite frön och rötter och lökar. Ser helt fantastiskt frodigt och fint ut hos dig. Idag är det grått och tråkigt, men igår var det en solig fin dag, sådär härligt som hösten kan vara.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvarSlett
  5. Haven er virkelig frodig nu. Sommerasters havde jeg helt glemt, man ser dem ikke så tit længere. Engang havde jeg dem altid i haven. Du gav mig inspiration til at så dem igen.
    God weekend!

    Hilsen Elna

    SvarSlett