lørdag 22. februar 2020

Camellia, kamelia


Forrige uke dro jeg til Botanisk hage på Tøyen i Oslo for å se kameliablomstring i veksthuset. Når dag og natt begynner å bli like lange, er det starten for blomstring. Det som møtte meg, var en blomst og en knopp med antydning til farge. Var nok for tidlig ute. Ble litt skuffa, men i Botanisk hage er det alltid noe å oppleve. I naborommene er det et rom med ørken og et rom med urtidsplanter. I det siste rommet er det himla godt å slappe av. 
I går ettermiddag dro vi til Engelsviken i Fredrikstad for å kjøpe reker i verdens beste fiskebutikk, Brødrene Skogen. Reketråleren hadde ikke vært ute i går, men en endags gamle reker er slett ikke å forakte.
 Det blåste da vi kom, men i løpet av veldig kort tid økte vinden utrolig. Jeg gikk ut av bilen for å ta bilder av fjorden. Heldigvis var det pålandsvind. Det ser ikke så voldsomt ut, men jeg blåste nesten i bakken. Håper på at vindene skal ta en lang pause nå. Ha det godt! Anne
Lenker til TrädgårdsFägring
12 kommentarer:

 1. Hei Anne!

  Flotte bilder! Camelliablomstring er absolutt noe å få med seg.
  Ferske reker er utrolig godt.
  Mye vind i dag ha, og strømmen har vært borte fire ganger bare i dag. Nå håper jeg at dette vindværet slutter ja.
  Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Hei Anne

  Dramatiske billeder af stormvejret - imponerende at de tynde graner holder til det!
  Så er der anderledes stille indendøre i de store væksthuse.
  Det lyder lækkert med rejerne:)

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlett
 3. Hej Anne!
  Fin kameliablomma, och sköna gröna former på de andra växterna. Fina bilder. Det blåser rejält, så förstår att inte räkbåten gick ut. Räkor är gott och härligt att få tag på dem medan de är färska.
  Soligt och fint hos oss idag, men det blåser. Det blir skidskytte idag, får heja på Norge då det inte går så bra varken för Finland eller Sverige.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
 4. Hej Anne!
  Så tråkigt att bara en enda kamelia blommade. Men då får du ju anledning att göra ett nytt besök om några veckor igen :) Mina är också lite sena. Några har precis börjat öppna sig medan andra fortfarande bara har knoppar. Fina bilder på andra växter fick du ju i varje fall. Och de dramatiska stormbilderna var häftiga. Förstår att du knappt kunde stå upprätt, vet hur det varit här när vinden tagit i de senaste dagarna.

  Önskar dig en fin söndag!
  Anita

  SvarSlett
 5. Hei Anne.
  Fin kameliablomst.
  Her blåser det også godt. Det har det gjort i flere dager så nå må det snart gi seg.
  Dessverre kan jeg ikke spise reker da jeg er allergisk mot skalldyr.
  God søndag.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 6. Vilken härlig utflykt, så fin kameliablomning.
  Och havet är så vackert när det stormar.
  Fin söndag till dig
  Kram Maria

  SvarSlett
 7. Hei, syns alltid det er noe inspirerende i Botanisk hage. Ja, det har vært mye vind her også, har blåst nesten hver dag siden jul, men i dag er det ganske vindstille, håper det varer. Ha en fortsatt fin helg, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 8. Det har blåst otroligt igår och i förmiddags. Väldigt byig vind som verkar gå runt i cirklar. Det har blåst ut saker ur hörn och förvaring som jag inte förstår hur den kom åt... Nu skulle jag kunna tänka mig några veckor utan blåst :)

  Vacker kamelia i bilden även om inte alla blommade ännu.

  Kram, Carina

  SvarSlett
 9. Dejlige billeder fra væksthusene på Tøyen. Vi må håbe, at “vores” træ i botanisk hage klarer stormen. Her blæser det også voldsomt og har gjort det i mange dage.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 10. Qué suerte tenemos en Galicia con nuestras camelias... pueden estar fuera en este tiempo... además están todas floridas. "Ruta de la Camelia" es un recorrido por los principales pazos y casas donde se cultiva la camelia.gracias.

  SvarSlett
 11. Fina foton från Botanisk hage. Och den enda kameliablomman var ju mycket vacker. Nu får du anledning att åka dit en gång till. Ha en bra vecka.

  SvarSlett
 12. Hej Anne!

  Kameliablomman är en drottning i blommornas värld!

  Det syns på bilderna hur hårt det blåser, här har vi också haft stormigt väder under tre helger. Fallna träd och strömavbrott men tack och lov bara ett kortare avbrott. Lugn och ro från vädergudarna önskas nu!

  Kram!

  SvarSlett