lørdag 18. januar 2020

Om å ta Mexico til Norge - Dahlia


Dahlia kommer fra Mexico. Varme, tørre og fargerike Mexico, og så klarer de den norske sommeren. De er mirakler. Dahlia er en sommerblomst jeg aldri får nok av. Jeg elsker dem.
Det er forholdsvis lett å overvintre knollene i en mørk frostfri kjeller. Det er det vi gjør. Jeg vet om en som overvintrer knollene i et gammelt kjøleskap. Det går an det også.















































Gleder meg enormt til å ta fram knollene igjen. Atter en ny sommer i Norge. Lenker til TrädgårdsFägring. God januarkveld! Anne


13 kommentarer:

  1. Hei Anne!

    Ja, det er jo nesten et mirakel at de kan trives i en norsk våt sommer. Eveline er en av mange favoritter jeg har.
    Vakre bilder av de.
    Ha det godt! Klem, Marit

    SvarSlett
  2. Ja, de er fantastiske! Der har du minst en av mine favoritter, 'Eveline'. Gleder meg til å se henne og de andre igjen! I tillegg har jeg bestilt 10 nye :)

    SvarSlett
  3. Smukke dahliabilleder. Dahliaer er smukke sammen med løvefod (næstsidste billede). ‘Eveline’ er flot, jeg har skrevet den på min ønskeliste.
    God weekend!

    Hilsen Elna

    SvarSlett
  4. Hej Anne!
    Det har du rätt i. Försökte med flera nya Pom-Pom dahlior förra året, inspirerad av dina fina, men få av dem blommade. Hoppas att de vill blomma i år i stället. Har tittat på leverantörens webbsida, och tror inte jag kan hålla mig, behöver inga fler, men det finns så många fina.
    Ha det bra /Marika

    SvarSlett
  5. Utrolig fine planter, skulle ønske de trivdes bedre her hos meg. Kunne kanskje skylde på klimaet, men broderen har noe flotte eksemplarer i sin feriehage noen få kilometer herfra. Du er forresten veldig god på samplanting. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
  6. Älskar Dahlior! Vilken fantastisk blomma! Färgglad & vacker :)
    Kram från Titti

    SvarSlett
  7. Hei Anne.
    Nydelige bilder.
    Flere sorter av dahlia blomstret ikke så mye i år. Vi hadde ikke noen særlig sommer heller. Får håpe på bedre blomstring neste år.
    God søndag.
    Hanne-Lise.

    SvarSlett
  8. Ja, det er i grunnen et mirakel :-)
    De er så vakre, så det er fint de kan klare seg her også :-)

    SvarSlett
  9. Ja, dahliorna är fantastiska men de har ännu inte kommit in i min trädgård. Det ska bli ändring på det. Tycker om de mindre, runda i rosa och naturligtvis de vita.

    SvarSlett
  10. Helt enig med dig - dahlia är en fantastisk växt. Det är härligt nuförtiden när första frosten kommer senare och dahliorna hinner blomma länge. Det var det som gjorde att jag började odla dahlia igen.

    Kram, Carina

    SvarSlett
  11. Ja, de er ret fantastiske de der dahliaer. Jeg har desværre ingen kælder og de år jeg har opbevaret dem i skuret i kasser med avispapir om, er de fleste altid mugnet/rådnet.
    Sidste år prøvede jeg at overvintre dem i udestuen (hvor vi har olieradiator, så der er frostfrit) en papkasse med huller, sammen med staldstrøelse. Strøelsen fjerner fugten, men ikke så meget, at de tørrer ud. Håber det samme gælder i år.

    SvarSlett
  12. Ja, de er som de vakreste ballerinaer. Snart er det sommer og blomstringstid igjen. Ha en fin dag i januar!

    SvarSlett