tirsdag 14. januar 2020

Junibilder og beskjæring av trær


Jeg ser på bilder og prøver å få en oversikt over stauder som skal deles. Vi har noen geranium og primula som godt kan deles til våren.
Siden det ikke er meldt om særlig kulde, har jeg begynt å beskjære busker og trær. Det synes jeg er veldig morsomt å holde på med.










                                                                           Geranium ox. 'Walther's Gift'




                                                                             Geranium 'Derrick Cock'




Et  tegn på at beskjæringa er riktig gjort, er når barken lukker seg over såret. Da vil uønska bakterier og sopp bli stoppa.



    Her har barken lukket seg helt over såret. Det er helt utrolig hvordan treet heler seg selv. Det er viktig å beskjære greinen inn til stammen, men man må passe på at stammen ikke får skader.



Hvis det står igjen en greinbit som her, vil det kunne føre til sykdommer. Barken vil etter hvert løsne, og det står igjen en død greinbit.





                                                                         Tror dette er Primula japonica











                                                   Gleder meg til å se og høre dem igjen. Ha det godt! Anne



13 kommentarer:

  1. Hei Anne!

    Ja, beskjæring er en kunst. Ingen tvil om det, og det er utrolig å se hvordan treet heler seg selv. Det ser ut som Primula japonica ja. Den gule ligner på Primula florindae.
    Ha det godt! Klem, Marit

    SvarSlett
  2. Det er to meget smukke geranier med fine stregtegninger. Jeg kan godt lide billedet med morgenfruer og dusksalvier, det er to af mine favoritsommerblomster.

    Hilsen Elna

    SvarSlett
  3. Åhh dessa underbara geranuim! Härliga bilder...
    Beskärning är en sann konst, jag vet :)
    Varm kram från Titti

    SvarSlett
  4. Hej Anne!

    Ja, träden är inte försvarslösa när det uppstår sår men några "rockhängare" vill de inte veta av. Beskärning är en svår konst.

    Kram!

    SvarSlett
  5. Hej Anne!
    Så vackra kombinationer i dina rabatter och söta primulor. Näva eller geranium är en växt som är riktigt användbar, trivs i de flesta lägen, och riktigt söta.
    Ha det bra /Marika

    SvarSlett
  6. Hei Anne

    Uha ja, det er let at beskære så træet får problemer. Men det er nu imponerende hvad de kan tåle, når man tænker på hvordan en sav rasper gemmem. Hvor jeg kan bruger jeg hellere en grensaks, men det går jo kun til en 7-8cm.

    Flotte geranium blomster!

    Ha en dejlig dag

    SvarSlett
  7. Nydelige primulaer!
    Jeg er nok litt pysete når det kommer til beskjæring. Tar stort sett bare de greinene som åpnebart må gjøres noe med :-)

    SvarSlett
  8. Så smart å bruke bilder til å legge planer for sesongen, det har jeg faktisk aldri tenkt på at jeg kan gjøre. Jeg har et epletre som er sykt og som jeg gjerne vil skal dø, men jeg vil beholde stammen og noen greiner, har tatt av barken rundt hele veien og håper det skal gjøre jobben. Hva tror du? Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei!
      Treet har ikke mulighet til å overleve uten bark. Å ringbarke trær er den visse død. Ha det godt!

      Slett
  9. Hei Anne.
    Her er det også mildt så kanskje jeg skulle beskjære litt her også.
    Nydelige geranium. Noen tuer her er litt pjuskete så kanskje det hjelper å dele de.
    Ha det godt.
    Hanne-Lise.

    SvarSlett
  10. Jeg venter lidt med at klippe stauder endnu. Vi har før fået vinter i februar måned. Til gengæld er jeg begyndt at luge - dog kun fugerne på stierne, men jeg har også mange stier, så det tager sin tid. Men så er der jo det mindre arbejde, når det bliver rigtigt forår.

    SvarSlett
  11. Jag får lite kramp när jag ska beskära fruktträd. Jag vet hur grenen ska tas bort men så är det det där med att bygga en krona och beskära så det blir fin frukt...

    Det finns en björk här som jag insåg, när jag skulle flytta den från förra trädgården hade en enorm barkskada nertill men inte hela vägen runt. Den har sen dess 2013?? läkt ihop hela skadan så idag anar man bara den lilla springan :)

    Den här veckan har jag börjat rensa det är ju underbart väder :)

    Kram, Carina

    SvarSlett
  12. Hej, jag heter Darci Lyne, jag kommer från New Jersey, USA. Jag läste en postkommentar online av en Los Angeles Based Journalist avslöjar hur han permanent botade svag erektion och snabb utlösning 2 månader efter att hans fru lämnade honom och han sa också att Dr. NOSA får sin ex-fru att återvända efter 2 års åtskillnad. Jag kontaktade samma Dr. NOSA på grund av mina utmaningar i livet, jag har dessa kraftfulla avsikter att saker kommer att fungera för mig, jag trodde att vittnesmål är ett verkligt bevis. Jag insåg att det här skulle vara bra att dela här eftersom jag vet att det kommer att inspirera andra också.
    Jag hade så tur att stöta på SVARTA MAGISKA STAVNINGAR
     Caster personlig kontakt
     -Mail- blackmagicsolutions95@gmail.com
    Jag är inte säker på att jag kunde ha gjort det utan honom. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg någon annan och han sa att vi var klara. Efter att Dr.NOSA lanserade en Magic Love-spell, ringer min man mig på mobiltelefonen och han återvänder hemifrån. Tack så mycket för att du tog tillbaka min man hem efter 3 års separation. Vi är alltid skulda. idag vittnar jag med glädje och lycka till världen ... det kan du också
    WhatsApp med honom-- +2349083639501
    * Love Spells Win-Back Ex-lover
    * Magi för framgång och marknadsföring
    * lycklig charm - BUSINESS STAR
    * avdelningar - SKYDDSHOOK
    * förbannelse upplösning
      Skilsmässa problemlösning?
      lösningen på sjukdom och sjukdomar i kroppen vill ha en kärlek för en ny älskare?
    * andlig rening
    * fertilitetsmagi - FRUITS OF WOMEN
    * dekret magi, STAV LOTTERI & VINN-SPEL STAV

    SvarSlett