tirsdag 11. september 2018

September er overflodNå blomstrer dahliane/georginer. Både de som jeg har sådd, og de som har overvintra i kjelleren. Blodbegerne har begynt å flomme over. De pleier å holde seg godt til langt ut i oktober. Dahlia 'Nuit d'Ete. Den har vi flere av og den er forholdsvis lett å overvintre. Det beste av alt , den er vakker.
 Nytt bed er på gang. Forrige helg kom mange planter på plass. Det er noe av det morsomste jeg vet. Endelig kan jeg plante uten å tenke på vanning. Bare i dag har det kommet 30 mm. Bedet blir ferdig til helga.


Nysådde åkrer. Det gir følelse av vår. Nå har de i hvert fall fått en god start. Håper at vi får overflod neste høst. Om dyrking av hvete kan du se HER.
 Ha det godt! Anne14 kommentarer:

 1. Spännande med ny rabatt, hoppas du visar hur det blev. Många fina dahlior du har, jag vill prova dahlia i kruka till våren. Så vackra vidder av åkrar hos dig. Här renare det också bra nu.
  Kram Maria

  SvarSlett
 2. Hei Anne.
  Spennende med nytt bed, det er en litt inspirerende jobb nå på høsten:-)
  Flytting av planter, og å endelig kunne plante igjen.
  Godt å nyte det som blomstrer på denne tiden, blodbegerne er virkelig bugnende.
  Det siste bildet er bare flott!
  Ha det godt/Eirin

  SvarSlett
 3. Hei Anne
  Alletiders med det nye bed, Det er så godt med et helt nyt stykke jord at plante i:)
  Flotte landskabsbilleder!

  Ha en dejlig uge

  SvarSlett
 4. Hei Anne!

  Ja, nå er det grønne nysådde marker her også, og jeg liker alt som er tegn på en ny vår.
  Nye bed er ren luksus, og det er så herlig å plante nytt.
  Ha det godt! Klem, Marit

  SvarSlett
 5. Oj tänkte jag innan jag förstog att det var en höstsådd :) Nu är dahliorna jättefina och Nuit d'Ete är så vackert mörkt röd :) Lycka till med nya bädden. Det är underbart när man kommit till - dags att plantera stadiet.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 6. Hej Anne!
  Har varit bortrest ett tag, och ser ut att ha regnat en del här hemma också. Dahliorna ser ut att trivas. Blodbegerne är mycket vacker.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 7. Hei Anne.
  Flotte georginer og blodbeger. Tenk å kunne anlegge et nytt bed. Det må være luksus. Det kan ikke jeg dessverre.
  Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 8. Spennende med nytt bed :-)
  Ja, vi får håpe bøndene får en bedre høst neste år.

  SvarSlett
 9. I år velger jeg meg september. Så vakkert og frodig. Hjalp godt på med litt regn og lavere temperaturer. Bare å nyte.
  Jannicke

  SvarSlett
 10. Dahliaerne er smukke. Det er dejlige blomster at have i efterårshaven og til buketter. Ja det nederste billede ligner fuldstændig et forårsbillede. Det er en smuk natur, du er omgivet af.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 11. De mørke små på det øverste bildet var spesielt fine. Her har jeg en georgineblomst så det er ingenting å skryte av, ser det er noen knopper så håper det kommer flere. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 12. Hei Anne!
  overflod er ordet. Jeg blir helt satt ut av hvor frodig det er i september. Jeg glemmer det hvert år! Flotte bilder som vanlig :)
  Ha ei fin uke,
  Lena

  SvarSlett
 13. Alldeles underbart att få göra en ny plantering, jag har saknat det hela sommaren. Något nytt vill jag ha varje säsong, det behöver inte vara något stort och omvälvande, bara någon grej som ger lite ny energi. Du har en vacker höstträdgård med alla dessa senblommande växter.

  Kram!

  SvarSlett
 14. Magiska höstbilder...
  Varm kram från Titti

  SvarSlett