lørdag 29. september 2018

Blanda følelser


Å vente på frosten, liker jeg dårlig. Men når den først har vært her, er det nesten en lettelse. Da er det ikke mer å gjøre, annet enn å forberede en veldig annerledes sesong. Høst og vinter.





                                                                     Har nesten klart seg








Skal ta frø i morgen fra Zinnia.



Dette har jeg mer enn en blanda følelse for. At gamle trehus blir forlatt og forfaller, og nye "spennende" bygninger tar over. Dette huset står midt i Ski sentrum, vegg-i- vegg med Ski storsenter. Alt blir så himla uniformt. Alle sentrum blir identiske.







                              Når noe blir fjerna, kommer nye planter som har klart frosten så langt.







Dahlia 'My Love' fra forrige helg. Slik ser hun ikke ut i dag, men knollen er klar for neste sommer. Det er en god følelse. Ha det godt! Anne


Lenker til Trädgårdsfägring.
 

17 kommentarer:

  1. Oi! Frosten har bare nesten vært her,,, Allitid en skrekk i september i månelyse netter. Ofte etterfulgt av ukesvis med mildvær. Men da er det for seint.

    SvarSlett
  2. Hei Anne!
    Jeg er helt enig både når det gjelder frosten og gamle hus!
    Frosten har vært her også. Ifjor kom den ikke før 19 oktober, så det er store forskjeller fra år til år.
    Fortsatt god helg,
    Lena

    SvarSlett
  3. Tråkigt med likriktning och vackra, gamla hus som får förfalla :( Men känslan efter första nattfrosten som du beskriver får det att klicka igenkännande. Det blir ett annat lugn. Får se hur mina dahlior mår när jag kommer hem efter en dryg vecka i Oslo...

    Kram, Carina

    SvarSlett
  4. Hei Anne

    Ja, der er noget definitivt når frosten lukker det hele ned for os, enkelte planter klarer det jo, andre opgiver og falder sammen. det er forunderligt!

    Ha en dejlig søndag

    SvarSlett
  5. Nu skal der tænkes anderledes. Dagene er kortere end nætterne og du har et stort oprydningsarbejde med alle dine sommerblomster. Men vi ved jo det bliver sommer igen. Det er synd de gamle huse forfalder og forsvinder, men sikke et fint billede du har fået af alle duerne på taget. Set næsten ud som om de har overtaget hele bygningen.

    Her venter vi stadig på den første frost, men den kan godt være lige om hjørnet.
    Tak for et fint indlæg!
    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
  6. Hej Anne!
    Mina dahlior var så fina, men nu är de nerklippta, skall tas upp och förvaras, till nästa år. Allt annat ser ut att ha klarat sig bra. Håller med dig om gamla hus, blir så glad när jag ser att man bevarat och renoverat.
    Ha en fin söndag /Marika

    SvarSlett
  7. Hei Anne.
    Vi har ikke hatt frost her selv om det har vært nære. Det er synd med gamle hus som forfaller. Det er bare å rive og bygge nytt. Tenk å kunne renovere litt mer.
    Fin søndag til deg.
    Hanne-Lise.

    SvarSlett
  8. Ja frosten är redan på g...mina dahlior ska grävas upp snart och olivträden måste in. Det ska bli lite mysigt att "ta höst" nu!
    Kram från Titti

    SvarSlett
  9. Hei Anne!

    Ja, frosten setter sitt preg på alt ute. Samtidig er det godt med en liten pause fra hagen nå synes jeg. Det er så trist at gamle flotte hus bare forfaller, og de nye ser så upersonlige og like ut. I fremtiden blir det mange byer med skrekkelig kjedelige bygninger. Huff...

    Ha det godt! Klem, Marit

    SvarSlett
  10. Jeg bryder mig ikke ret meget om frost og vinter. Bevares, en solskinsfyldt frostklar dag kan være supersmuk...men altså...jeg vil nu helst forår og sommer.
    Nå, men hvorom alting er, så føles det som om jeg i år får nemmere ved at hilse vinteren og frosten velkommen. Min have og mange af dens planter ser så "slidte" ud efter den tørre sommer, så på en måde glæder jeg mig til at få det hele "gemt væk" - gerne i sne (Ved frost vil jeg helst have sne også)....og så ser jeg endnu mere frem til et skønt forår, hvor jeg kan klippe ned og alt bliver så friskt nyt og grønt...for ikke at tale om, når alle mine krokus begynder at springe ud...Hvilken fryd :)

    SvarSlett
  11. Syns også mange sentrum blir veldig like hverandre. Får håpe noen tar seg av det huset, og holder det vedlike :-)

    SvarSlett
  12. Trist när gamla välbyggda hus bara får förfalla. Så mycket snickarkunskap som bara försvinner. Här har vi haft lite frost en natt men nu hoppas jag det dröjer innan den kommer tillbaka. Har ännu inte börjat plocka in vare sig växter eller prylar men snart är det nog dags.
    Fortsatt fin höstvecka!
    Birgitta

    SvarSlett
  13. Hvor er det synd, at sådan et flot gammelt træhus får lov til at forfalde for til sidst at blive revet ned. Byerne bliver fattigere, når de gamle huse er væk.
    Smukt billede af ‘My Love’.

    Hilsen Elna

    SvarSlett
  14. Ja, nå er det virkelig høst, jeg var ute og ga blant annet plommetreet en skikkelig omgang med saks og sag i går inn i mellom bygene. Synd med sånne gamle, vakre hus, får så lyst til å redde dem. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
  15. Hei Anne .
    Endelig greide jeg å få lagt inn kommentarer igjen, på en reserve pc løsning...
    Egentlig litt deilig med avslutning av hagesesongen:-)
    Godt du har høstferie./Eirin

    SvarSlett
  16. This looks like your garden is turning out amazing! Love the quality and clarity of these photos! Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.

    SvarSlett
  17. Frosten slår hårt när den kommer. Sedan kan det ju vara frostfritt länge igen. Dahliorna har varit riktigt fina i år så det är synd när det tar slut.
    Ha en riktigt fin ferie.
    Helene

    SvarSlett