torsdag 8. januar 2015

Fra april til desember - oktoberbergknapp


Sedum spectabile, oktoberbergknapp viser seg fra tidlig vår helt til slutten av desember. Tidlig om våren har den lysegrønne sukkulente ( saftige ) blader og danner tuer. I september begynner de å blomstre, og det gjør de til november. Blomstene er i starten lys rosa/fiolette og mørkner etter hvert.              Her sammen med Dahlia 'Natal' og Cosmos 'Double Click Cranberries' i september.
Her i oktober.NovemberI desember etter flere snøfall.
Oktoberbergknapp sammen med aurikler i april. I dag er dagen blitt 30 minutter lengre siden vintersolverv.
Det lysner sakte, men sikkert. Ha det godt! Anne


10 kommentarer:

 1. Hei Anne! De er så vakre, og jeg er helt enig med deg, det er en fantastisk plante. Jeg er veldig glad i alle sorter sedum :)

  Ha det godt!

  SvarSlett
 2. Du minner meg på at jeg må skaffe meg noen slike i år:)

  SvarSlett
 3. Det är en toppenväxt hela säsongen. Den heter Kärleksört på svenska. Jag bara en sort, tycker ibland att de blir lite stora och vill gärna lägga sig ner.
  Så skönt att ljuset kommer åter, mest på eftermiddagen märker jag det.
  Ha en fin helg
  Kram Maria

  SvarSlett
 4. De er så fine! Har dem selv også, men tror jeg kan dele mer til våren. Likte veldig godt kombinasjonen med cosmos, kontrastene i bladverket var max samtidig som rosafargene matchet. Denne komboen må jeg huske :)

  SvarSlett
 5. Kjempefine! Jeg liker så godt alle de rød/ rosa nyansene.

  SvarSlett
 6. Jeg synes også dette er en flott plante, og så blomstrer den når de fleste andre plantene er avblomstret. tar du macrobilder av dem når de så vidt har begynt å vise det røde, ser det ut som en stor bukett tulipaner!
  God helg til deg! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal jeg prøve. Takk for tipset. Jeg er stadig innom bloggen din og kan ikke svare fordi jeg ikke har google+. Det er inspirerende å lese og se innleggene dine.

   Slett
 7. Snyggt det var med zinnior och kärleksört. Två underskattade växter tycker jag. Ha en skön helg
  Annika

  SvarSlett
 8. Nydelige kombinasjoner, både i farger og sorter - som vanlig! Du har et godt blikk for å spleise de rette sammen:) Jeg satt en oktoberbergknapp på høsten i fjor. Skal finne noen fine partnere til den til våren. Ha en flott helg Anne. Her kom det snø i store mengder i dag...våt og tung...

  SvarSlett
 9. Oktoberbergknapp er en takknemlig staude. I fjor delte jeg de opp og plasserte i krukker, sinkbaljene mine sammen med sommerblomster. En fin kombinasjon helt til frosten kommer. Er spent på om de spirer fra sinkbaljene til våren igjen.
  God helg, Anne!

  SvarSlett