fredag 4. desember 2020

Blomstring i oktober og november

Hylotelephium spectabile, otoberbergknapp og Aeonium arboreum er i slekt med hverandre, men de har veldig forskjellige krav til å overleve. Vil man ha ny blomstring i oktober og en fortsettelse i november, kan jeg anbefale oktoberbergknapp. De fire første bildene er fra oktober.









.


                                                                       De neste fire er fra november.








                                                                          Dette er fra 26. november.


Her kommer slekta Aeonium arboreum. Den er ikke en staude og ble tatt inn tidligere i høst. De skal ha det forholdsvis tørt.  Nå står de i stuevinudet.  De har fine grønne sjatteringer på bladene  I fjor kjøpte jeg en plante hos Mjærum Stauder. Om høsten  tok jeg stiklinger. Stiklinger tar så mye mindre plass for overvintring. De neste 4 bildene er fra gartneriet på Mjærum. Disse er til salgs til våren.












                                     Her er de sammen med  stuelønn som ble sådd i våres. God advent! Anne



8 kommentarer:

  1. Den du overvintrer inne minner om en avlegger jeg fikk av en hagevenninne i høst. Min står i gangen, og foreløpig ser det ut til å gå fint. De er veldig fine. Ha en fin helg, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
  2. Ja, det er prisverdig med de som orker å blomstre fra oktober og utover. Nesten bare oktoberbergknapp og aster.
    God helg!

    SvarSlett
  3. Hei Anne!

    Så flott blomstring! Oktoberbergknapp er helt utrolig riktblomstrende. Vakker farge på høsten har de også.
    Ha det godt!
    Klem, Marit

    SvarSlett
  4. Hej Anne!
    Skaffade mig flera nya för att de är så fina och blommar länge. Vi kallar dem Kärleksört. Aeonium är riktigt dekorativa.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvarSlett
  5. Oktoberknapp var ett passande namn, här säger vi kärleksört. Hos mig är det fortfarande höst temperaturmässigt så jag ska ta och kika på hur mina Hylotelephium mår. Det var ett tag sedan nu :) Det andra släktet är jag sugen på att ha i kruka - har sett några fantastiska exemplar.

    Ha en fin helg! Kram, Carina

    SvarSlett
  6. De har mye spennende på Mjærum. Det er et nytt sted for meg, men vi skal tilbake dit. De hadde stauder som de hadde hatt i årevis, og som gikk an å få kjøpt en avlegger fra :-)

    SvarSlett
  7. Så mye pent du viser fram. Det kan vi jammen trenge i disse tider. Koselig å se og tenke på en ny vår. Men det er koselig med advent også. Ønsker deg fine dager videre mot julekveld :)

    SvarSlett