mandag 12. juni 2017

Vakkert kulturlandskap på Holstad i Ås


Du kan se det hvis du kjører på E18 mot Holstad på venstre side. Østensjøvannet ligger på høyreside. Her har jorda vært dyrka i århundrer.  Det er rester av menneskelig aktivitet i området som går langt tilbake.
I følge SNL er " Norsk landbruk en nordlig utpost for dyrking av frukt og korn. Bare TRE PROSENT av Norges landareal er oppdyrket." Jeg visste at det var lite, men ikke så lite. Tenk hvor avhengig vi er av resten av verden. Over 5 millioner mennesker på tre prosent!                                Japanprimula fra andre siden av jorda. Ha det godt! Anne8 kommentarer:

 1. Hei Anne!

  Uhyggelig å tenke på det du skriver. Tenk om det blir krise og de andre landene vil ha maten sin selv...
  Det er en skam at dyrkbar mark blir lagt under motorveier.
  Vakre bilder, og japanprimula var helt nydelig.

  Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Kloka tankar Anne! Det är inte bättre i Sverige, vi är oerhört sårbara om det skulle bli kris. Importen av billig mat till våra länder är en Akilles häl, vi borde satsa mycket mer på att öka självförsörjningsgraden men så här blir det när allt skall vara så billigt som möjligt. Konkurrens är bara bra till ett viss del, till slut är det bara en som är billigast och hur blir det då?

  Kram!

  SvarSlett
 3. Vakre bilder og kloke ord! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Hej Anne!
  Vackra landskap, härligt med odlad mark. Lite märkligt att det blir billigare att importera från andra sidan jordklotet, än att odla själv.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 5. Hei Anne!
  Ja, dette har jeg vist lenge, og Trondheim kommune er versting i landet til å bygge ned den fantastiske matjorden rundt byen. En skam! Denne jorden får vi aldri igjen, og med klimaendringer blir import værre å stole på.
  Vi får vel det meste av bl.annet matkorn fra østblokklandene. Det norske kornet går mest til dyrefór.

  Det tar over 50 år å dyrke opp god matjord, og vips, så er den forsvunnet og erstattet av gråe hus, gråe veier osv... Trist..

  Vakre bilder av flott kulturlandskap:) Og lekker primula.

  Ha det fint:-)


  SvarSlett
 6. Tre prosent! Jeg visste ikke at det var så lite. Og enda legges gårder ned.....

  SvarSlett
 7. En tankevekker og enda krympes det norske jordbruket - en villet politikk desverre. Fine bilder av jordene

  SvarSlett
 8. Det er med at passe på den jord, der egner sig til dyrkning. Der er varer nok, der skal transporteres op gennem Europa på store lastbiler. Men billederne viser jo smukke eksempler på frodige marker.

  Hilsen Elna

  SvarSlett