tirsdag 28. mars 2017

Zinnia, Verbena bonariensis, kjempeverbena og Dahlia 'Eveline'


På søndag stod jeg i sola og sådde og planta. Det var nesten sommer. I år har jeg sådd flere forskjellige Zinnia. Noen farger går veldig fint sammen med kjempeverbena.
Noe som er ganske rart, er at man går rundt og innbiller seg at Zinnia er en "ny" sommerblomst. Den skal jeg virkelig bruke neste sommer. Så er den overalt. Alle har den. Sånn er det kanskje med mye annet også. I hvert fall er Zinnia vakker og det er sikkert derfor mange som velger den.Dahlia 'Eveline' er perfekt sammen med kjembeverbena. I år har jeg kjøpt fem nye som jeg har satt til forkultivering. Håper det er 'Eveline' jeg har kjøpt for det har vært noen feilkjøp.

                                     Ha det godt! Anne


                             

13 kommentarer:

 1. Jeg har sået zinnia før, men dengang var det blot et par frø, så dengang bemærkede jeg dem ikke rigtigt.
  Det gjorde jeg så sidste år, hvor jeg såede pænt mange...og blev totalt begejstret over at se dem pryde min nye forhave. Jeg opdagede, hvor dejlige stive deres stilke er...(selvom de da måtte have en smule støtte for ikke at vælte.) de egner sig fortrinligt til at binde buketter med.

  Hav det godt.

  SvarSlett
 2. Hei Anne!

  Vakre bilder du viser! Zinnia har så mange fine farger.
  Eveline er utrolig vakker. Jeg har også fått feilmerket av de noen ganger.

  Ha det godt!
  Klem, Marit

  SvarSlett
 3. Superfint! Helt i min smak. Får nog prova så zinnia och ha på balkongen framöver:)
  Kram Maria

  SvarSlett
 4. Hej Anne!
  De är vackra, men har inte haft den, jätteverbenan har jag sått, men det ser inte ut att vara något liv i de sådderna jag lade ut i plastbackar. Får se, om det blir något. Hoppas det blir Eveline, händer ganska ofta att det blir något annat av knölarna.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 5. Hei. Nydelige bilder. Jeg har vært så heldig å få tak i frø av kjempeverbena. Så nå er de sådd. Ønsker deg en fin dag / Hanne-Lise.

  SvarSlett
 6. Hej Anne!

  Du är så flitig med dina frösådder men så har du en trädgård med överdådigt blommande växter under hela säsongen. Dina blommande lökar är nog bland det vackraste jag sett.

  Kram!

  SvarSlett
 7. Så deilig med sommer :)! Jeg har prøvd zinnea noen ganger, men tror at det ganske enkelt ikke er varmt nok til den - de blir liksom ikke noe særlig fine og frodige. Jeg satser på andre sommerplanter istedet, jeg :)
  Ha det fint i hagen!
  Lena

  SvarSlett
 8. De er flotte sammen, de blomster du viser. Alle tre slags er vist meget populære for tiden, og det er bestemt ikke uden grund. Det bliver flot i din have til sommer.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 9. Herlige bilder, og flotte blomster alle sammen. Jeg har veldig lyst å prøve Kjempeverbena, men har liten tro på at den vil klare seg i den kraftige vinden og sommerstormen vi har her. Ha fine vårdager:)

  SvarSlett
 10. Zinnia var ny for oss i fjor, men den er så vakker, at jeg vil gjerne så flere :-)

  SvarSlett
 11. Lekkert Anne!
  Er så glad i kjempeverbena..zinnia..og eveline:)
  God helg videre:)

  SvarSlett
 12. Du har så rett - de var forrykende vakre sammen!!

  SvarSlett