lørdag 10. juli 2021

Høysommer, juli, lindeblomstring og deilig regn


Riddersporer er jeg veldig glad i. Når de er avblomstra, klipper vi dem ned og får en ny blomstring på seinsommeren/høsten. Hvis man ikke klipper dem ned, kan de selvså seg.




De siste dagene har linda blomstra. Det lukter himla godt og treet er full av bier og humler. Det er en veldig god lyd.






                                                                                            Bondeegg




                                                                         Allium er vakre når de er avblomstra også.









 Det har  regna i nesten hele dag. Med det regnet som har kommet tidligere i uka, har vi fått rotbløyte. Det er godt.  Lenker tilTrädgårdsFägring. Ha det godt! Anne


9 kommentarer:

  1. Riddersporerne er blevet store, og hvor har de en smuk farve. Dahliaerne ser også ud til at trives godt. Mine er knap nok i knop, og dine har allerede blomster.
    Haven god weekend!

    Hilsen Elna

    SvarSlett
  2. Hej Anne!
    Riddarsporrar är så fina, den ljusblå färgen är vacker. Mina blommar också nu. Trodde vi skulle få regn idag men det blev inget. Vi har haft några regniga nätter och vattentunnorna är fyllda.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
  3. Hei Anne.
    Godt med skikkelig rotbløyte:-)Det er en fantastisk fin lyd når biene summer i så store trær.
    Flotte Riddersporer! Her ser det ut som d har takket for seg denne vinteren.
    Ha det godt/Eirin

    SvarSlett
  4. Lindeblomstring er altid stemningsfuldt, når træerne summer af travlhed, og der ser meget frodigt ud i din have nu efter regnen. Dejlige landskabsbilleder!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
  5. Hei Anne.
    Flott farge på ridderspore. Dahliaene står i knopp her og hos deg blomstrer de. Vært mye regn her i det siste, men de to siste dagene har vi sett sola.
    God søndag.
    Hanne-Lise.

    SvarSlett
  6. Så fine riddersporer, har prøvd dem noen ganger, men sneglene tar dem hver gang, om de ikke klarer det i løpet av sommeren, er de der med en gang de kikker opp av jorden om våren. Husker ikke om det var du som sa at de kan stå i krukker, lurte på om jeg skulle prøve det en gang. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Ingeborg! De kan fint stå i krukker/plastikkpotter. De overvintrer fint i plastikkpotter. Jeg legger pottene ned omvinteren, så at de ikke blir stående i isvann.

      Slett
  7. Høysommervakkert hos deg! Riddersporer er vel de staseligste av alle stauder. Stilig med avblomstret Allium. Mange av mine ble dessverre slått ned av slagregn. Ha en fin uke!
    /Irene

    SvarSlett
  8. Vi trenger regn, men det kunne godt kommet om natten.

    SvarSlett