tirsdag 24. oktober 2017

Oktober og sommerblomster som tåler -3 grader


De siste årene har jeg blitt mer og mer glad i Antirrhinum majus, løvemunn. De blomstrer og blomstrer. De to første bildene ble tatt for 10 dager siden, og da hadde vi hatt -3 grader. Nå står de under tak og blomstrer fremdeles. Standhaftig!
 Det som er veldig morsomt, er at hvis man samler frø, kan man få helt nye farger. I sommer fikk vi en som var oransje. Må prøve å finne bilde av den.Dahliane/georginene tåler ikke minusgrader. Knollene er tatt opp, vasket og tørket og ligger i papirposer i veksthuset. Nå  er de i kjelleren.Så fin var den nå i helga.Daucus carota, prydgulrot blomstrer som bare det. Heldigvis er den toårig.Hawaiirosa er inne igjen.
Visste ikke at prydtobakk tålte så mye kulde.Her står de under tak sist helg.                                De tre siste bildene er fra forskjellige steder på Ås.
                                Ha det godt! Anne
11 kommentarer:

 1. Nydelige høstbilder. Ja, Løvemunn er en sann fryd å ha i hagen. Det blir stadig flere av dem hos meg også. De er snart de eneste som blomstrer og jeg er redd jeg ikke rekker å få tatt frø av de.
  God uke.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
 2. Hei Anne!

  Vakre høstbilder! Ja, det er varierende hvor mye frost planter tåler. Det er kjekt med tak som plantene kan stå under,for da varer de lengre.

  Ha det godt!
  Klem, Marit

  SvarSlett
 3. Hej Anne!
  Riktigt fina, skall prova den nästa år, så trevligt när de blommar länge. Idag var det kyligt hos oss, men fick in frökapslarna till klockrankan, och de sista lökarna planterade.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 4. Så fint å bli oppmerksom på blomster som tåler litt kaldt vær og blomstrer sent på høsten.
  Høsten er vakker med sine farger, nydelige bilder fra Ås.
  Ha fortsatt fin uke Anne.
  Turid

  SvarSlett
 5. Lejongapen är fantastiska! Har några som självsår sig i gruset vid groventrén varje år och blommar långt in på vintern! Härliga höstbilder!

  SvarSlett
 6. Hei Anne. Flotte høstbilder. Løvemunn står flott her også. Vi har ikke hatt frost, men masse regn. Har også et halvtak hvor plantene klarer seg bedre. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 7. Jeg har også blitt veldig glad i løvemunn. De blomstrer nesten uansett :-)

  SvarSlett
 8. Jeg holder også meget af løvemund, og jeg er næsten allergladest for den her i oktober, hvor der ikke er ret meget andet, der blomstrer. Eneste ulempe er, at den i vores blæsende klima vælter, hvis den ikke bliver bundet op.
  Det er smukke naturbilleder, du viser til sidst.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 9. Hei Anne!

  Min storesøster har hatt løvemunn i sikkert førti år:) Men ikke jeg. De er fine. Jeg tenker på søsteren min når jeg ser dem.
  Men nå har jeg oppdaget prydguleroten, og alle disse ammi majusplantene. Selv på botanisk hage her, har de mange av dem i år.
  Godt dere er to når alle pottene deres skal tømmes og vaskes:) Det er jo litt av en jobb.

  Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
 10. Jeg har også blitt begeistret for løvemunn, alt hva de tåler. Og blomstrer, hele sommeren. Har prøvd å ta frø av min ene, men er ikke helt sikker på om jeg har klart det, vanskelig når det regner så mye. Ha en fin helg, hilsen Ingeborg

  SvarSlett