tirsdag 4. juli 2017

Juli, sommerhimmel, roser, vanning, fargerDet er varmt og det dufter skjærsmin i store deler av hagen. Flere og flere av staudene og sommerblomstene blomstrer. Nå begynner det å bli veldig tørt så vi vanner.Rosa 'Aicha'. Den har dessverre ikke vi.Her vi plassert vannsprederen høyt slik at vannet når lengst mulig. Bøtter og spann som fanger opp vannet som havner utenfor bedet. Det må ikke sløses med vann.
Astrantia 'Claret', stjerneskjermRicinus har blitt stor. Den ble sådd i mars.
  Nå er jeg ute så mye som jeg kan. Det er deilig døgnet rundt. Ha det godt! Anne13 kommentarer:

 1. Ja, det er dejligt med de lange lyse aftener, de skal nydes. Det er en god ide at sætte spande under havevanderen på fx fliser. Den ide vil jeg bruge.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 2. Hej Anne!
  Var tvungen att vattna i helgen, då var det väldigt torrt. I går fick vi en liten skur regn. Det blommar fint, och är alldeles underbart.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
 3. Hei Anne!

  Ja, nå er det veldig tørt her også. Vind og sol er ingen god kombinasjon for de stakkars plantene. Jeg bruker også spreder der jeg kan, men når så mye blomstrer har jeg ikke lyst til å ødelegge den heller. Vann er veldig verdifullt, ja.
  Ha det godt!
  Klem, Marit

  SvarSlett
 4. Vackert. Torrt har vi inte här, men solen skiner nu i alla fall:). Sköna kvällar är så uppskattat.
  Ha en fin dag
  Kram Maria

  SvarSlett
 5. Her har jeg mer drømt å måtte vanne de siste ukene, men de siste to dagene har det faktisk ikke regnet.
  Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 6. Hei Anne. Flotte bilder. Det er veldig tørt her også. Viktig å ta vare på vannet. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 7. Enig i vannfilosofien din. Vann er helt klart en ressurs vi må tenke oss godt om før vi sløser. Mange vakre bilder.

  SvarSlett
 8. Vi vanner her også, selv om det har vært noen dråper regn innimellom :-)

  SvarSlett
 9. Hei Anne!
  Fine sommerlige bilder! Vi har hatt den våteste juni på over femti år i år, og vått og kjølig også i juli så langt, med minus i fjellet. Her kan vi sløse med vann så mye vi vil,) Men det greier Overgartneren fint selv. Men, i dag er det sol og i kveld skal vi sitte ute og spise reker. Før det snur igjen i morgen. Får sende deg litt regn, hagene trenger det når det er tørt. Nyt sommervarmen!
  Riktig god helg:-)

  SvarSlett
 10. Lovely summer in Your garden. `Aicha` is wonderful.

  SvarSlett
 11. Flotte sommerbilder! Her har juli vært langt bedre en juni. men i dag regner det. Ha fine sommerdager :)

  SvarSlett
 12. Så flotte bilder, høysommer er noe av det beste som finnes så det gjelder å passe på å være ute så mye som mulig!
  Hos oss er det jo alltid knusktørt, så langt i år har vi ikke hatt en eneste dag med mer enn maks 9 mm regn og det kan gå uker mellom hver gang det regner. Vi vanner, men siden vi har egen brønn så kan vi ikke vanne med spreder for da tar vannet slutt. Istedet går vi med vannkanne til de plantene som trenger det aller mest eller bruker "dråpeslange". Vi sparer også regnvann fra takene både på huset og drivhuset og det er godt å ha når det er tørt ute. Vann er en ressurs som vi i den rike delen av verden ikke vet å sette pris på dessverre.
  Ønsker deg en deilig helg i hagen!
  Klem Nora

  SvarSlett
 13. Hej Anne!

  Jag trodde att du som bor närmare Atlanten får tillräckligt med regn men så är det inte. Jag har vattnat varje dag, hela våren och sommaren men nu börjar det bli kritiskt. Vi har egen brunn men jag måste använda spridare, så många växter kan jag inte vattna för hand. Jag lägger också ut hinkar så jag kan ta tillvara det vattnet som hamnar utanför.

  Kram!

  SvarSlett