onsdag 18. januar 2017

Delphinium, riddersporer er en staudefavoritt i juli


Vi har mange riddersporer på flere steder i hagen. Jeg både sår og deler dem. Rett under vinduet vokser 'Guardian Lavender' som jeg sådde for 3-4 år siden. De er også veldig enkle å dele. Etter noen år vil de bli mindre og mindre, og da er det tid for å dele dem. Riddersporer tåler harde vintre. Her har de i flere vintre etter hverandre overlevd i plastpotter.
Her er det tre bed med riddersporer.  Liker så godt de høye blomsterspirene, men de må ha hjelp. De må støttes opp.  Ha det godt! Anne


15 kommentarer:

 1. Hei Anne!

  Jeg har før beundret dine riddersporer, og jeg gjør det igjen! De er jo så fine. Jeg sliter med å få de til å trives her, og vet ikke helt hvorfor. Har hatt flere, men etter noen år så forsvinner de. Vakre farger på de!
  Ha det godt!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Riddersporer er så smukke! Og når jeg ser dine billeder, bliver jeg ret træt af at det er januar nu. Jeg vil egentlig hellere have sommer ...

  SvarSlett
 3. Ja, de er bare helt nydelige. Jeg har stadig flere. For en lekker farge på G. Lavender. Er ikke lett å finne lys lilla i gartneriene. Har letet lenge. Tålmodig er du som sår selv. Takk for tips om deling. Har et par som trenger det.
  Alt godt,
  Jannicke

  SvarSlett
 4. Hei Anne

  Flotte riddersporer, jeg skal nok have delt mine:)

  Hvor er det dog dejlig grønt på dine billeder!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
 5. Thanks. You Delph. are very lovely. I must my share Delphiniums too, I like them and I hope I have them more in my garden.

  SvarSlett
 6. Jättefint! Snygg kombo med riddarsporren och den lila växten.
  Ha en fin dag
  Kram Maria

  SvarSlett
 7. Hej Anne!
  De är riktigt fina, och verkar trivas hos mig. Köper någon ny färg varje år. Den ljusblå är fin.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 8. Hei. Nydelige bilder. Ønsker deg en fin dag.

  SvarSlett
 9. Riddersporer er vakre! Jeg forstår godt at du deler dem og sår flere. Jeg sliter med å få dem til å trives i min hage. De varer kanskje ett år eller to - og så er de borte.
  Jeg får heller nyte synet av dem i andres hager :-)

  Ha en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett
 10. Så flotte de er! Jeg synes riddersporer er uendelig vakre, og har også fått laget nye fra frø. Flotte i buketter er de også, så hos meg skal det definitivt komme flere av sorten! klem fra Annne-Kristin

  SvarSlett
 11. Veldig fine riddersporer!
  De passer godt sammen med andre planter :-)

  SvarSlett
 12. Så fine riddersporer! Jeg er også glad i riddersporene og har noen i forkjellige farger i hagen. De trives jo veldig godt selv i H7 og blir kjempestore. Jeg liker spesielt godt at de gir så frodig inntrykk og så mye farge. Riddersporehekken din er også kjempetøff (tidligere post).
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 13. Så flotte Riddersporer! Ha en fin torsdagskveld:)

  SvarSlett
 14. Påminner mig om morfars riddarsporrar och jag älskade dem. Har kvar en riktigt ljust himmelsblå nyans men den mörkare försvann tyvärr. Blommor att längta efter.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 15. Elsker riddersporer - de har ufattelige nydelige blåfarger! Jeg sådde i fjor sommer, men det ble litt sein utplanting, så jeg er litt spent om noen overlever!

  SvarSlett