mandag 12. desember 2016

Juni er allium-måneden


Vi begynner heldigvis å få en del Allium i hagen. Løkene deler seg og blomstene frøsår seg. Kjenner noen som mener de er ugress! Can you believe it? Det som kan være lurt, er å sette løkene blant andre stauder. For når de blomstrer, er bladene visne og lite dekorative.
Må bare vise bilder som er tatt av Kjeld Slot av Allium aflatuense. Til inspirasjon!
           
                                            God desemberkveld! Anne


14 kommentarer:

 1. Hei Anne!

  Nydelige Allium! Jeg har "oppdaget" de i de to siste sesongene som har vært. Likte de ikke før, men plutselig sa det pang... :)
  De hvite du viser er også veldig fine.

  Klem, Marit

  SvarSlett
 2. Jeg bliver vældig inspireret. Jeg holder især meget af de hvide.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 3. Jättefint Anne, som utropstecken står de i rabatterna men bladen är inte trevliga att se på när de vissnat.

  Kram!

  SvarSlett
 4. Hei!
  Nei, kan du skjønne det! De er noen flotte høyreiste blomster som passer i staudebedene, og i vase. Mine frøsår seg godt, men de hvite er ikke like lette av en eller annen grunn. Det er det samme med de hvite ruteliljene. For de lilla kommer opp der det passer dem.
  Ha en fin desemberdag:)

  SvarSlett
 5. Allium miluji,velká krása časně z jara ♥.M

  SvarSlett
 6. Jeg har faktisk aldri hatt disse. Stod og så på dem under løkinnkjøpene tidligere, men så ble det ikke. Angrer litt. Eneste som ligner er når jeg planter spirende vanlige løk og de får hvite blomsterkuler. :)

  SvarSlett
 7. Hei. Allium er nydelig. Har både lilla, blå og hvite. De hvite er jeg aller mest glad i. Ønsker deg en fin dag.

  SvarSlett
 8. Hej Anne!
  Har satt nya lökar i år, hoppas på både vita och vita med lila inslag, de försvinner hos mig, kanske trivs de inte. Men jag ger inte upp. Så fina.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
 9. Hei! Så nydelige Allium! Jeg har de ikke selv, men har lyst til å prøve de her i hagen. Jeg er bare litt usikker på om de tåler alt dette været her i vest.Ha en fin dag:)

  SvarSlett
 10. De er veldig vakre. Jeg lyktes ikke denne sesongen, men skal prøve igjen :-)

  SvarSlett
 11. Så nydelige bilder!! Noe av det beste er, dom du skriver, at de kommer i juni i pausen mellom vårløk og roser m.m:) Fine bilder!:)

  SvarSlett
 12. Allium er jo en av forsommerens store favoritter hos meg!
  Og som du sier er det lurt å sette de i bed med andre, for bladene er ikke noe fine. Og at de frør seg selv er bare et pluss.har funnet ut at å "prikle de litt utover er smart, da vokser løken seg litt større.
  Ha en fin advendt uke:)

  SvarSlett
 13. Hva skulle juni-hagen være uten disse svevende skyballene?! Nydelige bilder. Jeg begynner å få en del hos meg også i ulike varianter. Eneste er at jeg sliter med å gå de hvite til å komme igjen....Rart.
  Ha det godt Anne
  Jannicke

  SvarSlett