mandag 29. desember 2014

Desember i hagen vår


Før snøen kommer kan jeg se tydelig formene på plantene og gangveiene. Liker veldig godt å klippe og forme. Mange busker og trær egner seg godt. På de to første bildene er det Potentilla fruticosa som har blitt til en stor kule. Øverst er Malus sargentii, prydeple. Her har fuglene tilholdsplass Den bitte lille hekken er Ribes alpinum, alperips. Til venstre er det en bøk. Har planta flere agnbøk og bøk som skal bli søyler i hagen. Det var først i sommer at noen av dem var blitt så store at vi toppa dem. Så nå er det bare å vente på at de kan formes videre. Kan virkelig anbefale bøk. De har vakre kobberfarger om vinteren, særlig når sola skinner på bladeneTaxus baccata, barlind er veldig lett å forme, men den vokser utrolig sakte. I England har jeg sett den klippet med millimeterpresisjon, men her skal den ligne mer på skyer.Rådyrene forsyner seg med bladene til hasselurten. Første gang jeg oppdaget det, trodde jeg det var gjort, men de vokser godt ut igjen. De blir nesten finere.Buksbom.Nå har vi 2 cm med snø, og det har vært himla kaldt. Mange dager med under 10 minus, men nå er det bare - 5. Det er så vakkert ute med rimfrost, og med lite snø kan man gå lange turer på jordene og i skogen. God kveld! Anne15 kommentarer:

 1. Vackra trädgårdsbilder! Snygga gångar. Vi hade -8° i morse, men nu är det bara -0,5°.
  Kram Maria

  SvarSlett
 2. Du har en fin stomme i din vinterträdgård. Gillar dina olika "bollar"! Önskar dig ett riktigt fint och nytt trädgårdsår. Kram Merja

  SvarSlett
 3. Förstår att du njuter när du vandrar omkring i din trädgård och gör upp planer på nästa säsong. De där formklippta växterna blir som vänner som man tar hand om lite extra mycket och friserar när det behövs hihi. Som du kanske vet så gillar jag också både att klippa och att sen titta på dem ur olika vinklar! Ha en fortsatt trevlig vecka.
  Kram Maria

  SvarSlett
 4. Kjære vene, så fin Hagen din er! Det er moro når den er så vakker også om vinteren - det gjør seg ikke selv... Dette var vakkert. Imponerende.

  SvarSlett
 5. Hagen skulle stå med liten H, men stavekontrollen min lever sitt eget liv.

  SvarSlett
 6. Tack för att du visade oss runt. Jag håller med det är njutbart att bara gå omkring.
  Ha ett Gott slut och ett Gott Nytt år om vi inte hörs innan.
  Annika

  SvarSlett
 7. Hei Anne! Nydelige vinterbilder fra hagen din. Kuler ser så fine ut med litt snø på, for da ser en formen enda bedre. Klipping av kuler har jeg ikke prøvd meg mye på, men det ser morsomt ut.

  Ha det godt!

  SvarSlett
 8. Jeg liker godt de klipte kulene dine. Godt nytt år!

  SvarSlett
 9. Sååå vakkert! Jeg har virkelig mye å lære av deg når det gjelder vakker vinterhage. Her er det bare masse besvimt brunt plantematriale i hauger. :/

  Om du får ilden over deg ønsker jeg meg en post eller kommentar om Alperipshekken din. Hvor høy den er, hvor gammel den er og om du er fornøyd med den sammenlignet med feks Buksbom. :)
  Bare et ønske der altså!

  SvarSlett
 10. Så flotte bilder! Du har virkelig lykkes med kunsten å skape en hage som er fin på vinteren også, det er ikke det letteste. Å formklippe har jeg ikke prøvd meg på ennå, men det blir nok en gang i fremtiden det også:-)
  Klem Nora

  SvarSlett
 11. Det må være vanskelig å få klippet buskene så rund og fin som dine. Jeg klipper gjerne buskene og rosene om våren, men har ikke turt å prøve en så tydelig fasong :-)

  SvarSlett
 12. Fint med frost!
  Vi har lite vitare på marken än hos dej.
  Önskar ett gott nytt år
  Mariana

  SvarSlett
 13. Så koselig med en hagevandring i vintervær hos deg=) Vil ønske deg et godt nytt år=) Vibeke

  SvarSlett
 14. Ja, rimfrosten bringer frem det vakreste i vinterhagen! Takk for et inspirerende og flott hageår Anne. Det er alltid en fryd å besøke deg. Takk for alle gode ord du har lagt igjen hos meg. Jeg tar dem med meg. Ser frem til et nytt og berikende hageår! Et godt ett ønskes deg også!
  Jannicke på Enerhagen

  SvarSlett
 15. Hei :)
  Om vinteren er fargane i hagen nedtona, men vakkert er det likevel :)
  Hos deg er det spesielt fint med alle formene som også er ein viktig del av heilskapen :)

  Godt nytt år til deg og dine :)

  SvarSlett