lørdag 3. mai 2014

En dag i mai


Det har vært flere netter med nattefrost og jeg kan se at noen skader har det blitt.Det var jo, sommer! Blader har blitt svidd, men det er utrolig hvor godt de fleste har klart seg.


I år har vi fantastisk mange forglemmegei. De sår seg og glad er jeg for det.
Ribes alpina, alperips kan være et alternativ til buksbom. Den er veldig lett å formklippe og den vokser fortere. Det er lett å ta stiklinger. Jeg setter grønnstiklinger rett i jorda om våren og passer på å vanne. Om våren har den en intens grønnfarge.
Det samme er potentilla. Klipp den akkurat som du vil ha den.Er den ikke vakker, Viola Sorbet morpho?  Kjøpte frøene i fjor på Chelsea Flower Show.Når jordene er sådd og tromla, er det så fintDen vakreste fiolen som fins, skogsfiol.
Småhjerte, og den blomstrer hele sommeren.Skulle ønske mai var mildere, men det blir den. Ha en god maisøndag! Deler hos Vivi. Anne17 kommentarer:

 1. Hei Anne! Så søte forglemmeiei er! De er så vakre med den nydelige blåfargen. Nypløyde jorder er også vakre. Det er det på alle sider og kanter her også. Den stemorsblomsten var nydelig!

  Ha det godt!

  SvarSlett
 2. Så vackra omgivningar du har! Förgätmigej är så söt, den frösår sig lite som den vill:) . Vi har haft två nätter med frost, kan se att astillben inte gillar det.
  Kram Maria

  SvarSlett
 3. Der er sandeligt smukt omkring dig. Jeg vil prøve at huske din Ribes alpina som et alternativ til buksbom, for den har da et utroligt smukt løv, men bliver den også gammel ligesom buksbom?
  Sidste år havde jeg også samme farve i hornviolen, som du viser, og den er da bare for smuk:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet ikke hvor gammel den kan bli, men jeg har sett den på samme sted mange år. Buksbom kan vel arves fra generasjon til generasjon, og kanskje kan alperips det etter hvert også?

   Slett
 4. Så nydelige omgivelser du har!
  Ja, denne kulden som kom er ikke velkommen - håper det snart blir mildere igjen!
  Klem!

  SvarSlett
 5. Det är vackert i naturen ,speciellt på våren då man längtar efter allt grönt.Förgätmigej och skogsviol är fint. Ha en skön söndag!

  SvarSlett
 6. Hei
  Forglemmeiei er en kjær barndomsblomst, som jeg husker vi hadde hjemme. Det er så utrolig søt.
  Flott bilder du viser, og en fin helgeglede. Ønsker deg en fin søndag. Klem

  SvarSlett
 7. Nydelige vårbilder! Fantastisk utstilling av perleblomster i krukker. De passet utrolig godt til terrakotta! Herlig vårvær i dine stemningsfulle bilder.

  SvarSlett
 8. Det der var en nydelig maidag! Herlig at det er flere sånne for tiden, det grønnes og blomstres litt både her og der. Bare å nyte!

  SvarSlett
 9. Fine maiblomster:) De tåler jo mye de som kommer så tidlig. Det er jo nesten mere imponerende enn sommerblomstene.
  Småhjerte er en av mine favoritter! Mangler den hvite enda.
  Ruteliljer er jo flotte da.
  Her er og åkrene sådd og rullet. Storspoven hekker rett her oppe, men det er så stor utbygging på matjorden nå, at en vet jo hvem som taper. Kapitalen vinner.

  Skogsfiolen er flott ja. Og Fjellfiolen. Mine favoritter.

  :-)

  SvarSlett
 10. Vilken fin natur du omger dig med, vackert! Här blommar förgätmigejen också och sprider sig för varje år. Kram Merja

  SvarSlett
 11. Det er godt det gikk ganske greit med plantene etter frostnettene, de tåler jo en støyt disse vårblomstene.
  Så fint det er rundt dere, trærne har blitt grønne og markblomstene titter opp overalt, herlig syn og en fin tid vi er i.

  Fine bilder Anne, ha en fin dag.

  SvarSlett
 12. Flott vårblomstring hos deg! Naturen er sannelig vakker på denne tiden.
  Her hadde vi to frostnetter i forrige uke, men hverken stauder eller løkblomster tok skade.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 13. Plutselig var det mai, og den er som oftest lunefull. Endelig var det varme, og plutselig var det frost. Men det meste har klart seg fint.
  Flotte maibilder! Jeg har latt det stå litt forglemeiei i krukkene, de fyller så fint opp på våren. Og småhjertene brer seg og er en takknemlig plante å ha.

  SvarSlett
 14. Så flotte maibilder! Du har det flott rundt deg :) Søt fiol og forglemmeiei! Vi får håpe mai blir mildere enn den har vært til nå. Ha det fint så lenge :) Tone

  SvarSlett