mandag 12. august 2024

Augustkveld


 Varme augustkvelder. Det er allerede seinsommer, men fremdeles sommer. Det er rart å se hvordan fargene forandrer seg i løpet av noen uker.



























                                                                                    Ha det godt! Anne


9 kommentarer:

  1. Hei Anne! Ja, alt av farger i hagen endrer seg i august. Mindre lys gjør fargene mørkere. Flotte helenium.
    Ha det godt. Klem, Marit

    SvarSlett
  2. Hej Anne!
    Dina bilder är så stämningsfulla och fina. Lite vemodigt att halva augusti nästan har gått.
    Men september och oktober kommer säkert att bli fint.
    Ha det bra /Kram Marika

    SvarSlett
  3. Ak-ja, det går mod efterår, men endnu er der varme aftner og smukke blomster, og trods det svindende lys har du netop fanget august så smukt på dine billeder.

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
  4. Det er flotte blomster, du viser, men jeg er allermest betaget af billede nr. 2 med bregner, hosta og bronzeblad. Deres blade er hver især meget smukke, og sammen klæder de hinanden.

    Hilsen Elna

    SvarSlett
  5. Det er nogle smukke kombinationer af farver du viser fra haven. Selv om det er sensommer er der meget flot at kigge på.

    SvarSlett
  6. Sølvi Smedsrud Holte23. august 2024 kl. 07:47

    Så mange fine blomster!! Jeg lurer på om du har tips til meg. Jeg har en blomsterbjørk. Hvordan rar jeg stiklinger fra den og hvordan behandler jeg de? Når på året bør jeg gjøre det?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Sølvi! Ta et toppskudd - ca 10 cm og fjern de nederste bladparene. Det er fra et bladpar det utvikles røtter. Fjern blomster/knppper.og sett stiklingene helt i kanten av potta. Kontakt med potta stimulerer rotvekst. Stiklingen kan godt berøre bunnen av potta. Jeg pleier å sette flere i samme potte. Pass på at de ikke blir tørre. Du kan ta stiklinger når som helst, bare de får nok vekstlys. Nå er et fint tidspunkt.
      Blomsterbjørt er nydelig. Lykke til! Send meg noen ord om hvordan du lykkes. Anne

      Slett
  7. Hei Anne.
    Så fine bilder og varme farger. Ja høsten er her og det er alltid vemodig selv om vi ikke skal klage her hos meg etter årets sommer.
    Hostaene og bregnene er bare så fine.
    Ha det godt,
    Lena

    SvarSlett
  8. Hot August evenings truly capture the essence of late summer. The changing colors as the season transitions are always a sight to behold. Wishing you continued enjoyment of these warm, vibrant days. Have a wonderful time, Anne! Happy weekend. I just shared a new post, I invite you to check it out. Thank you. https://www.melodyjacob.com/2024/08/high-salt-diet-linked-to-higher-eczema-incidence.html

    SvarSlett