onsdag 11. juli 2018

Livstegn fra en tørr, tørr julihage



Cobaea scandens, klokkeranken har innrammet inngangspartiet, og dahliaene har begynt å blomstre. Det virker som alt er normalt, men det er det ikke. Staudene, busker og trær har begynt å visne. Det knaser under føttene når vi går på plenen..





















Regnfrakken venter på å bli brukt. Det er ikke meg i mot. God julikveld! Anne


11 kommentarer:

  1. Hei Anne.
    Flotte bilder. Nei, ingenting er normalt. Det er fryktelig tørt. Det regnet litt på mandag, men det hjalp ingenting. Vi kan ikke vanne med spreder, så vi går og vanner med kanner på de planter som er mest utsatt.
    Ha det godt.
    Hanne-Lise.

    SvarSlett
  2. Hej Anne!
    Vad fin din klockranka är, min ser tyvärr ut som att den inte trivs. Dina dahlior är fina, jag har några som har börjat blomma, men de flesta är i knopp. Det är väldigt torrt här också, rabatterna ser ledsna ut. Gräsmattan finns inte, den är gul som halm, skulle behövas en hel del regn. Vi får hoppas att det kommer snart.
    Ha det fint /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Marika!
      Om du ikke skulle få frø fra din klokkeranke, skal du få. Her er den rett før den blomstrer.

      Slett
  3. Nydelige bilder, i hvert fall!
    Enkelte busker og stauder sliter nå :o Vanner og vanner, men rekker ikke over alt. Plenen får ingenting, for den kommer seg nok.

    SvarSlett
  4. Hei Anne!

    Ja, nå er det meste "mot normalt" angående været. Vakre bilder! Vi må bare håpe på at været snur, men det virker ikke sånn som det gjør det med det første.
    Ha det godt! Klem, Marit

    SvarSlett
  5. Flotte bilder Anne! Regner med at dere ikke rekker mer, har vann nok til å vanne stort mer enn krukkene. Mye krukkevanning her også, og vi har ellers mye som står i skråninger og steinbed som har sol hele dagen. Blir ikke tid til mye annet enn vanning, og i 30 grader orker vi heller ikke så mye..
    Flotte klokkeranker/Eirin

    SvarSlett
  6. Det kom noen få dråper regn på torsdag, men de fordampet nesten før de landet.
    Flotte bilder!

    SvarSlett
  7. Hei Anne!
    Huff - det er ikke greit. For mye av sol og varme er ikke bra det heller. Det er jo helt sinnsykt været i sørnorge denne sommeren. Likevel, nydelige farger på sommerblomstene. For meg er det eksotisk med disse mørke, varme sommerkveldene. Håper dere får masse regn snart.
    Ha det godt,
    Lena

    SvarSlett
  8. Det ser frodig ut hos deg selv uten regn.
    Klokkeranken, med sin viltre vekst, krever sikkert ekstra vann.
    Hvis mulig, ville jeg strekt en slange fra min utømmelige vannkilde. Her er det boret etter vann på tomta, og det er vanntrykk nok til å forsyne hele kommunen.

    SvarSlett
  9. Ja, nu är det varmt o torrt, men bilderna du bjuder på är otroligt vackra!!!

    SvarSlett