tirsdag 18. april 2017

Echinops, kuletistel har vakre blå kuler


De er magneter på bier, humler, sommerfugler og på meg. De blomstrer i juli og august. Stauden er herdig i det meste av landet (H6). Hvis den ikke blomstrer i juli fordi det kan være for kaldt til å utvikle blomster, vil den blomstre i august. 
 En plante kan bli til mange etter få år. Om 1-2 uker skal vi dele noen av dem. Det er fint å ha flere av de samme  plantene sammen. De er flotte sammen med prydgress.
Et tips jeg fikk en gang, var å fjerne de visne blomstene som omkranser kulene. Så er de blå kulene tilbake. Som regel gidder jeg å gjøre det med tre-fire stykkerHer har toppen av kulene såvidt begynt å blomstre.

La vårvarmen komme nå. I dag tidlig var det -3 grader. Det er vinter. Ha det godt! Anne14 kommentarer:

 1. Helt enig, den er sååå vakker. Plantet en i fjor, så håper det blir flere etter hvert :)

  SvarSlett
 2. Hei. Kuletistel er nydelig. Har hatt den i flere år. Ifjor fikk jeg ikke blå kuler, bare brune klumper. Vet ikke hva det skyldes. Bedre lykke i år. God uke til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Å, denne er kjempefin. Takk for tips, denne har jeg faktisk ikke så den må jeg nok skaffe meg!
  Ha en fin ny uke :-)

  SvarSlett
 4. Hej Anne!
  Den är riktigt fin, finns hos dottern, får knycka några till, min ser lite ensam ut. Hoppas att vi får lite värme snart.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 5. Hei Anne!

  Jeg kjøpte min første i fjor, og håper at den har overlevd. De er veldig fine, og insektsmagneter kan en ikke få for mange av!
  -4,2 her i natt, og jeg lurer på om denne vinteren carer til evig tid...

  Ha det godt!

  Klem, Marit

  SvarSlett
 6. Underbar! Det var en sådan jag tänkte skaffa ;)
  Kram Lena

  SvarSlett
 7. En virkelig dekorativ staude. Det ser ud, som om den holder sig opret uden opbinding, hvilket bestemt er et plus. Jeg synes også, den ef smukkest, når den plantes i en gruppe.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 8. Kluletistelen er veldig flott, og jeg kunne godt tenkt meg å ha den i hagen, men så er det denne vinden da? Det kan blåse kraftig her om sommeren, og jeg er usikker på om den tåler det. Ha fine hagedager fremover:)

  SvarSlett
 9. De er superfine. Jeg sådde de for noen år siden, og nå begynner de å bli kjempefine.

  SvarSlett
 10. De er superfine. Jeg sådde de for noen år siden, og nå begynner de å bli kjempefine.

  SvarSlett
 11. Hei Anne!
  Kuletistelene er kjempefine! Jeg har tre nå, to er kjøpt og en har frødd seg selv. Jeg har prøvd å få tak i den hvite også, men har ikke funnet den enda.
  Ha en fin aprildag:)

  SvarSlett
 12. Kuletistel er en plante jeg aldri har hatt, men de er vakre, spesielt bildene dine i motlys. Ha en fortsatt fin dag,
  hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 13. Prøvde faktisk å så disse, og det blir spennende om de blomstrer dette året! Stilig setning - magnet på bier, humler og deg :)

  SvarSlett