lørdag 14. mai 2016

Fritillaria meleagris, rutelilje sammen med andre vårfavoritter


Ruteliljer er nesten mirakler. De har et mønster som minner meg om et sjakkbrett. De passer sammen med alt. Når de er avblomstra, lar jeg dem være helt i fred. De frøsår seg og sprer seg over hele hagen. De er hjertelig velkomne. Blommig fredag har min favoritt som tema. 

 
 
 

 
 
 

Rutelilje sammen med N. 'Thalia'
 
 

Hvite ruteliljer
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
 

Alle har sådd seg selv. Blir takknemlig av sånt.
 
 

 
 
 

Er den ikke flott, Magnolia 'Galaxy'? Den står dessverre ikke i hagen vår, men i parken på NMBU på Ås. I dag har det vært en isende vind fra nord. Det har vært virkelig skiftende temperaturer denne uka.
God helg! Anne

18 kommentarer:

 1. Ruteliljer er utrolig søte, jeg fikk endelig kjøpt meg noen i år, håper de trives her og sprer seg. Ha en fortsatt fin helg. :)
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 2. Hei Anne!
  Så flott at dine har sådd seg så godt. Det gjør ikke mine. Moro når blomster selvsår seg sånn. Iskald vind er bare fornavner. Det er greit at det ble kjøligere, men det får da være måte på. 3 grader her i går kveld... Jeg pakket inn hjertetreet, for jeg var redd for frost. Det gikk heldigvis bra.
  Klem, Marit

  SvarSlett
 3. Så söta de är, dessa frittilaria. Har inte märkt att de frösår sig så villigt hos mig. Men det kanske kommer. Vi har också lite kyligare nu, igår natt hade vi is på bilrutorna igen. Trevlig helg!
  Titti

  SvarSlett
 4. Kungsängsliljan är fin, hade bara några stycken från början, så de har förökat sig hos mig med, och det får de gärna göra. Det varma vädret försvann här med, men hoppas det kommer tillbaka.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 5. Så vackert, underbar vårblomning. Här är kungsängsliljorna överblommade.
  Kram Maria

  SvarSlett
 6. Wow - so many plants of fritallaria meleagris, I have them too but only few. I definately need more! I love your pictures with primulas and fritallaria meleagris together!

  SvarSlett
 7. Har ikke prøvd sånne ruteliljer ennå, men syns de er veldig flotte :-) God pinse!

  SvarSlett
 8. Jeg har ikke ruteliljer i hagen ennå, men de er så utrolig skjønne!! Så jeg må anskaffe meg noen! Ha fortsatt god helg :)

  SvarSlett
 9. Utrolig at de har blitt så mange. Men jeg har faktisk reagert på at jeg har flere i år enn i fjor, så det er bra. Mine har akkurat begynt å blomstre. God pinse!

  SvarSlett
 10. So beautiful when them so many!

  SvarSlett
 11. Heldig du som får så mange søte blomstrer. Håper mine ruteliljer også trives hos meg og begynner å spre seg etterhvert

  SvarSlett
 12. Javisst är det ett mirakel, har alltid undrat hur de gör för att få till ett rutmönster på blombladen. Här sprider de sig också generöst och de stör aldrig, var än de bestämmer sig för att gro.

  SvarSlett
 13. Håper mine også velger å formere seg i mengder. Flotte bilder!

  SvarSlett
 14. Håper mine også velger å formere seg i mengder. Flotte bilder!

  SvarSlett
 15. Hei. Jeg er også glad i ruteliljene. Jeg har plantet løkene på litt dumme og bortgjemte steder, så jeg har tenkt å plante mange flere. Sådde frø i fjr men fikk det ikke til å spire.

  SvarSlett
 16. Hei, så frodig det er i din hage. Jeg er også glad i ruteliljene og planter noen hvert eneste år. Nå skal jeg følge tipset ditt og la dem få være helt i fred. Kanskje de da blir flere til neste år. Hilsen Marianne fra Heimstaden

  SvarSlett
 17. Ruteliljer er bland det fineste som finnes! her får de også så seg akkurat så mye de vil:-)
  Klem Nora

  SvarSlett